23948sdkhjf

Københavnsk tegnestue bliver del af Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Fra årsskiftet bliver landskabsarkitekterne Sted By og landskab en del af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som ifølge seneste udgave af brancheanalysen Byggeriets Top er landets syvende største arkitektvirksomhed målt på omsætning

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Kronholm i Københavns Nordhavn og Steno Diabetes Center i Herlev et udpluk af de projekter, hvor Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Sted siden 2015 har arbejdet sammen på opgaver og konkurrenceforslag. Parterne har nu fundet hinanden ud fra det, parterne beskriver som ”visionen om at skabe et integreret samarbejde, der optimerer fagligheden og arkitektens rolle som uafhængig rådgiver”. 

– For os er det her match åbenlyst og godt. Vi har samme visionære, men stadig ydmyge, tilgang til faget, hvor udgangspunktet er, at bæredygtig arkitektur er stedsligt, tidløst og holdbart. Nu får vi mulighed for at viske faggrænserne ud og gøre landskab og bygning til en helhedsfortælling, siger Rosa Lund, der ligesom Martin Hjerl er partner og ejer af Sted, i pressemeddelelsen.  

De to tegnestuer

Sted By- og landskab

Sted ApS blev grundlagt af landskabsarkitekt MDL Martin Hjerl og arkitekt og byplanlægger MAA/MDL Rosa Lund i 2015, der i dag ejer og driver tegnestuen.

Firmaets cirka 15 ansatte tæller arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere.

Vores tre primære forretningsområder er Strategi og byplan, Byrum og landskab samt Innovation og metode. 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Vilhelm Lauritzen Arkitekter blev etableret af arkitekt Vilhelm Theodor Lauritzen i 1922.

Firmaet tæller i dag 150 arkitekter, konstruktører, specialister og administrativt personale. 

I en branche, der i stigende grad konsoliderer sig i store konstellationer og med bygherrer, der efterspørger tværfaglige, integrerede løsninger, mener parterne også, at integrationen kan imødekomme den efterspørgsel og fastholde den uafhængige rådgivning. 

– Med Sted vil vi skabe en faglig platform, der dækker byplanlægning, bygning, og landskab. Vi har længe oplevet en stigende efterspørgsel på tværfaglige løsninger, ikke mindst på klima og bæredygtighed, hvor ude og inde integreres, udtaler Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Øjnet nye markeder

Integrationen er endnu et strategisk skridt for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. I flere år er arkitektvirksomheden vokset og bød i foråret en international kapitalfond velkommen i ejerkredsen. 

– Vi ser fortsat et markant udviklingspotentiale for uafhængig rådgivning og glæder os over, at vi nu med Sted styrker vejen mod en række nye markeder, både i Danmark og internationalt. Vi er ikke i tvivl om, at den nye konstellation kommer til at medføre både øget aktivitet og endnu bedre arkitektur, siger Gyrithe Saltorp.

Sted forbliver foreløbigt sit eget brand og derfor fortsætter arbejdet på igangværende sager og fremtidige projekter, men virksomheden vil sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter også i fremtiden løse nye opgaver i fællesskab. 

Integrationen af Sted i Vilhelm Lauritzen Arkitekter træder i kraft i det nye år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079