23948sdkhjf

Rådgiverhold underskriver aftale om renovering til 681 millioner

Det almene boligselskab FOB har nu valgt totalrådgiver til opgaven med at gennemføre den kommende helhedsplan for det almene boligområde Ringparken i Slagelse. Opgaven omfatter arbejder for 681 mio. kr. og er tildelt efter et EU-udbud. 

Ringparken er omfattet af lovkrav om reduktion af andelen af almene boliger, da området er en såkaldt ’hård ghetto’. De omfattende arbejder skal være med til at give området et bedre ry og dermed en anden beboersammensætning.

Vinderholdet består af:

JJW Arkitekter

Wissenberg Rådgivende ingeniører

STED, by- og landskabsarkitekter

Via Trafik Rådgivning

Rekommanderet

Det vindende team med JJW Arkitekter i spidsen skal gennemføre en omfattende renovering af Ringparkens 592 boliger og udearealer, gennemføre en ny infrastrukturplan og opføre 120 nye almene ungdomsboliger. 

Skarpe overvejelser om udbud til entreprenører

På vegne af rådgiverteamet underskrev indehavere og partnere hos JJW Arkitekter David Ploug og Lars Andersen torsdag den 18. marts rådgiverkontrakten med FOB, repræsenteret ved direktør Flemming Stenhøj Andersen. 

– De har givet et overbevisende tilbud, der udover de nødvendige arkitekt- og ingeniør-kompetencer også indeholder et meget stærkt fokus på den fornyede beboerinvolvering, der er en del af projek­teringen af det store projekt, udtaler FOB’s direktør Flemming Stenhøj Andersen i en pressemeddelelse.

– Ved at have en pointfordeling ved tildelingen af opgaven, der lagde 40 pct. vægt på pris og 60 pct. på kvalitet, har det været muligt at tilgodese de bløde værdier. Vi har dog også vægtet højt, at rådgiverteamet har nogle skarpe overvejelser om, hvordan arbejdet skal udbydes til entreprenører, så vi kan komme i mål med helhedsplanen og nybyggeri af ungdomsbo­liger trods den nuværende usikkerhed og høje priser i markedet, tilføjer han. 

Fakta: Udviklingsplanen for Ringparken

Udviklingsplanen for Ringparken løber frem til 2030. JJW Arkitekter er totalrådgiver for FOB på:

En Landsbyggefondsstøttet helhedsplan, der indeholder en gennemgribende renovering af 592 boliger og udearealer, lovkrævet nedrivning af tre blokke og etablering af nye fællesvaskerier og mindre beboerhuse.

En Landsbyggefondsstøttet infrastrukturplan, der indeholder omlægning af veje, stier og p-pladser samt attraktive pladsdannelser.

Opførelse af 120 almene ungdomsboliger for FOB

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109