23948sdkhjf

Lokal bygger boliger på boldbaner nær rådhuset i Frederiksværk

Halsnæs Kommune solgte tilbage i 2019 den første del af Rådhusparken i Frederiksværk, hvor der er blevet opført et seniorbofællesskab. Og nu skal der også opføres boliger på de resterende arealer, som netop er blevet solgt.

Sådan lyder det fra Halsnæs Kommune, som i maj 2021 haft den sidste del af Rådhusparken i udbud. Resultet var to bud, hvor byrådet har valgt at indgå en købsaftale med det lokale firma Søfryd ApS, som vil stå for opførelsen af de nye boliger på de tidligere boldbaner nær rådhuset.

Salget af grundene sker med henblik på at imødekomme behovet for boliger til familier og seniorer, og som led i at sikre den fortsatte udvikling af området.

- Beliggenheden er central, og flere boliger tæt på centrum giver mere liv i byen. Vi ser frem til i samarbejde med Halsnæs Kommune at udvikle og opføre attraktive boliger i en ny grøn bydel tæt på centrum i Frederiksværk, udtaler Kim Johansen, bestyrelsesformand for Søfryd ApS, i en pressemeddelelse om grundkøbet.

Forventer byggestart i 2023

I forbindelse med købsaftalen skal der nu udarbejdes en projektplan for byggeriet, der blandt andet skal sikre, at byggeriet tilpasses området, så der skabes en sammenhæng med den øvrige bebyggelse, hvad angår det arkitektoniske udtryk, højde med mere. 

Efter planen skal der i tilknytning til de nye boliger også etableres grønne arealer og parkeringsmuligheder. Ligesom et eksisterende stisystem påtænkes bibeholdt, så det stadig er muligt for cykelister og gående at krydse området.

Projektplanen vil blive udarbejdet i løbet af 2022, og vil undervejs blive sendt i høring. Det forventes derfor, at byggeriet kan starte i begyndelsen af 2023, og at den første fase af byggeriet er klar i slutningen af 2024.