23948sdkhjf

Dansk-fransk rådgiverhold vinder i Hundested

Udviklingen af Hundested er netop skudt i gang med valget af det rådgivningsteam, som skal stå for at udarbejde helhedsplanen for den nordsjællandske havneby.

Til at forvalte opgaven med at binde by og havn bedre sammen har kommunen valgt udvalgt det dansk-franske rådgiverteam Tredje Natur, Clement Blanchet Architecture og Kvistgård+Hird.

Det skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse. 

Vinderholdet har præsenteret et første bud på, hvordan byens muligheder kan foldes bedre ud. Der er blandt andet lagt op til at skabe en sammenhængende havnepromenade, grønne områder og pladser, der skal binde den nordlige bymidte sammen med de rekreative arealer på havnen, samt nye klimatilpassede byrum mellem Kajgade og Strandgade.

Byudviklingsprojektet skal foruden at binde by og havn bedre sammen også styrke handelslivet, skabe flere overnatnings- og oplevelsesmuligheder, bedre trafikale forhold og flere parkeringsmuligheder for både borgere og besøgende. 

Målet er at gøre Hundested mere attraktiv som bosætnings-, oplevelses- og havneby, men samtidig bibeholde byens rå og autentiske karakter. 

Planen skal ligge klar til sommer

Med rådgivningsteamet på plads skal udviklingsplanen for Hundested nu konkretiseres yderligere. Det vil blandt andet ske ved at inddrage borgere, erhvervsliv og andre lokale interessenter. 

Den kommende inddragelsesproces starter allerede op i foråret, og det forventes, at planen vil ligge klar til sommer.

– Med rådgiverteamet på plads kan vi nu for alvor få sat gang i udviklingen af Hundested som by. Jeg har fuld tiltro til, at vi med ekspertisen fra det vindende rådgiverteam og med inddragelse af borgere og erhvervsliv ikke bare kan løse nogle af de planmæssige og trafikale udfordringer i Hundested, men også kan give byen et velfortjent løft, udtaler borgmester Steffen Jensen i pressemeddelelsen. 

Forud for valget af rådgiverteam har der blandt andet været afholdt en visionsdag, hvor borgere, erhvervsliv og andre interesserede kunne indgå i dialog om udviklingen af Hundested, ligesom der har været oprettet et projektkontor på Hundested Havn, hvor interesserede har haft mulighed for at komme med yderligere input. 

Det er blandt andet disse idéer og kommende input, som rådgiverteamet nu skal arbejde videre med, og som munder ud i en udviklingsplan for byen. 

Projektet sker med støtte fra Dansk Kyst- og Naturturisme, Realdania og Statens Kunstfond.

  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062