23948sdkhjf

NCC underskriver ny kontrakt til en halv milliard på Nyt Hospital Nordsjælland

Efter næste to års arbejde med byggemodning samt jord- og betonarbejder er byggepladsen ved Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød klar til næste fase, hvor facadelukning, tagdækning og membranarbejder i den kommende tid vil indtage byggepladsen. 

NCC og Region Hovedstaden har nu – i henhold til planen – underskrevet kontrakten på lukningsentreprisen på supersygehuset. Tillægskontrakten har en værdi på cirka 475 mio. kr., skriver entreprenørkoncernen i en pressemeddelelse. 

– Aftalen er et resultat af det gode samarbejde, vi har med kunden, og vi er nu klar til at tage fat på næste fase af Danmarks smukkeste hospital. Vi kan fra marts måned næste år se frem til, at bygningerne bliver lukket såvel vertikalt som horisontalt, siger sektionsdirektør Lars Scheibel fra NCC i pressemeddelelsen. 

Løber frem til medio 2024

Den næste fase i arbejdet omhandler facaderne, udvendig beklædning, balkoner til sengestuerne og tagdækningen. Formålet med balkonerne er, at patienterne får direkte adgang til frisk luft og udsigt til naturskønne omgivelser fra sengestuerne. 

Entreprisen er delt op i flere forskellige facadetyper, membranarbejder i gårdhaverne og tagdækning i form af stålstage og tagmembraner. 

Lukningsentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland løber frem til medio 2024 og kræver en tæt koordinering med færdiggørelsen af beton- og stålkonstruktionerne samt sideløbende opstart af terrænarbejder rundt om hospitalet og i de indvendige gårdhaver. 

Byggeriet består samlet af tre faser, og NCC har nu kontrakt på den anden fase.