23948sdkhjf

Kraftigt stigende ordrebog hos Haarslev Industries

Den fynske producent af udstyr til forarbejdning af kødaffald blev hårdt ramt af coronakrisen i 2020. Den resulterede i et omsætningstab på cirka 150 millioner kroner.

Siden er det dog gået fremad – både når det gælder omsætning og ikke mindst ordreindgang. Det fremgår af en kvartalsmeddelelse for tredje kvartal udsendt af Haarslev Industries.

- I tre kvartaler i træk har vi leveret en ordreindgang på et stærkt niveau. I tredje kvartal så vi en nedgang i sommerperioden, og to store ordrer blev flyttet til fjerde kvartal og førte derfor til en ordreindgang, der var lavere end forventet. Ikke desto mindre steg ordreindgangen i de første ni måneder af 2021 med 35 procent sammenlignet med samme periode sidste år – og de to større ordrer blev bogført i første halvdel af fjerde kvartal, udtaler CEO Han Defauwes i kvartalsmeddelelsen.

- Omsætningen i tredje kvartal fortsatte med at vokse som forventet og er nu på niveau med 2019. Driftsmarginerne blev stabiliseret på trods af markante stigninger i stål- og komponentpriser. For delvist at opveje de højere omkostninger, måtte vi justere priserne i kvartalet. Da udviklingen i stålpriserne fortsat er vanskelig at forudsige, gør vi vores bedste for at sikre de lavest mulige omkostninger for vores kunder, og vi stræber efter løbende at holde vores kunder opdaterede med den seneste udvikling og mulige indflydelse på priserne, fortsætter han.

Haarslev Industries nævner ikke tal for hverken omsætning eller ordrebeholdning i kvartalet.

I de kommende kvartaler forventer den fynske virksomhed stadig et turbulent marked som følge af corona og ustabile råvarepriser.

Ikke desto mindre ser man positivt på fremtiden og forventer en markant vækst på både top- og bundlinje.

Haarslev Industries blev i 2012 solgt til kapitalfonden Altor. I de seneste år har virksomheden kæmpet med store underskud, og i 2020 blev det til et resultat før skat på 35,6 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.078