23948sdkhjf

Haarslev sluttede 2021 med storordrer og opkøb

- Fjerde kvartal var endnu et stærkt kvartal for Haarslev med modtagne ordrer, som var blandt de højeste i virksomhedens historie. Vi modtog ordrer til fem nye bar marks-projekter (greenfield-projekter, red.), mens vi bibeholdt det positive momentum på eftermarkedet, skriver CEO hos Haarslev, Han Defauwes, i en pressemeddelelse om udviklingen i fjerde kvartal hos den fynske producent af udstyr til forarbejdning af kødaffald.

Ordrerne inkluderer blandt andet udstyr til en amerikansk producent af oksekød, den russiske kalkunproducent Damate og til den brasilianske kunde Patensein Brazil. Derudover landede man i december den største ordre nogensinde i Japan hos den største proteinproducent i landet, samt en turnkey-ordre til en russisk fiskemelsproducent.

Ordreindgangen i kvartalet endte ifølge pressemeddelelsen pænt over før corona-niveauet i 2019. I tredje kvartal så Haarslev flere projekter blive udskudt, men i fjerde kvartal materialiserede alle forventede projekter sig til konkrete ordrer. Dermed endte ordreindgangen i hele 2021 over budget.

Haarslev nævner ingen konkrete tal for fjerde kvartal, men kan konstatere, at både omsætning og driftsresultatet (ebitda) er steget.

Samtidig sluttede Haarslev 2021 med et opkøb. Det drejer sig om Herlev-virksomheden Core, der udvikler software og styringsløsninger til procesindustrien. Virksomheden er et spinout fra Niels Bohr Instituttet og har samarbejdet med Haarslev siden 2016.

- Denne strategiske investering gør os i stand til at hjælpe vores kunder med at overkomme nogle af de mest aktuelle udfordringer i industrien, mens vi samtidig styrker vores kapacitet og evne inden for det digitale felt, siger Han Defauwes.

På trods af, at markedsudsigterne stadig er udfordrende på grund af coronapandemien, forventer han markant vækst på både top- og bundlinje i 2022.

- Vi går stærkt ind i 2022, specielt i Nordamerika, hvor appetitten på investeringer er klart stigende, da vi har modtaget flere bar marks-ordrer gennem året og forventer flere i 2022. Alt i alt er vores pipeline solid med en sund distribution på tværs af segmenter og geografier, og vi går målrettet efter at øge volumen i 2022, siger Han Defauwes.  

- For at opskalere til vækst har vi udvidet vores leverandørnetværk og lavet endnu en strategisk investering i vores produktionsinfrastruktur i løbet af året med byggeriet af en ny state of the art produktionsenhed i Tyskland. Efterhånden som vi øger produktionen forventer vi, at omsætningen og driftsresultatet gradvist vil blive forbedret henover de næste 12 måneder, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.39