23948sdkhjf

Køber 25.000 kvm, river ned og giver plads til 250 boliger

På årets sidste byrådsmøde besluttede Esbjerg Byråd at købe hele arealet, som tidligere husede Ribe Jernindustri. Området strækker sig over cirka 25.000 kvm i Ribe midtby, og kommunen vil nu gå videre med planerne om et byudviklingsprojekt under navnet Jernstøberiet.

Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse. 

Esbjerg Kommune forventer at rive den eksisterende bygningsmasse ned for at skabe plads til at realisere den helhedsplan for området, som i 2017 sikrede Tegnestuen Vandkunsten førstepladsen i arkitektkonkurrencen udskrevet i fællesskab af Ribe Jernindustri, Realdania og Esbjerg Kommune.

Nedrivningen åbner for den planlagte byudviklingsproces for Jernstøberiet, der skal munde ud i et kvarter med godt 250 boliger, der bliver en moderne udgave af den historiske bymidte i Ribe.

– Med Esbjerg Kommune som køber af jernstøberiet, er vi sikret, at de flotte intentioner i vinderprojektet fra 2017 kan realiseres, og den industriepoke, der sluttede med lukningen af Jernstøberiet for relativt kort tid siden, nu kan afløses af en ny epoke med en bydel, der vil tilføje Ribe midtby endnu flere kvaliteter, udtaler Kim Baarsøe, bestyrelsesformand i Ribe Jern Ejendomme A/S, i pressemeddelelsen.

Med opkøbet forestår der en længere proces med udvikling af området i samarbejde med investorer, borgerne i Ribe og øvrige samarbejdspartnere. Esbjerg Kommune forventer at igangsætte nedrivningsaktiviteter i løbet af 2022 sideløbende med en opdatering af plangrundlaget for området.

Laver lager af genbrugsmaterialer  

Udover høj kvalitet i arkitekturen og bymiljøet, kommer Esbjerg Kommune til at lægge vægt på, at der tænkes bæredygtigt i opførelsen af nye bygninger på stedet.

For at mindske CO2 belastningen ved det samlede projekt, vil cirkularitet indgå som et element i byggeplanerne.

Der er allerede udført analyser af potentialerne i genanvendelse af bygningsmaterialer fra nedrivningen i de nye bygninger, der skal opføres på arealet og andre steder i Esbjerg Kommune. Et kommende lager for genbrugelige byggematerialer, der etableres i samarbejde med Esbjerg Havn, får i denne forbindelse sin debut.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11