23948sdkhjf

BIG former 100.000 kvm i Esbjerg – pensionsselskab er med på vognen

Arkitekthuset Bjarke Ingels Group – BIG har lavet skitseprojektet til 100.000 kvm byggeri på Esbjerg Strand, som fysisk binder et spritnyt uddannelseskoncept, E.1, sammen. Det skriver Eudcation Esbjerg i en pressemeddelelse.

Education Esbjerg, som netop har præsenteret E.1, beskriver visionen for konceptet at uddanne hele, stærke mennesker, der under uddannelsen bliver knyttet tæt sammen med regionens virksomheder for at sikre de studerende det stærkeste udgangspunkt til at møde arbejdsmarkedet.

Det kommende vartegn består af i alt 30.000 kvm uddannelsesbygninger samt en masterplan for området Esbjerg Strand. Desuden har Education Esbjerg indgået en samarbejdsaftale med AP Ejendomme om at realisere uddannelsesbyggeriet.

Universiteter ser potentiale i konceptet

Samlet er den BIG-designet bygning, som E.1 skal ligge i, på 100.000 kvm. Ud over uddannelse er der afsat til 44.000 kvm til bolig og 16.000 kvm til erhvervslejemål.

Syddansk Universitet og Aalborg Universitet, som er aktive i Esbjerg, ser begge et potentiale i E.1 og ser frem til at inkludere det regionale erhvervsliv i uddannelsesforløbene, som på den måde bliver helt unikke i forhold til, hvad man kender fra andre uddannelser i

– Det er fantastisk med et projekt med så store ambitioner på Esbjergs vegne. Tænk sig, at vi kan sætte Esbjerg på landkortet med så markant et byggeri samtidig med, at det nye uddannelseskoncept sætter banebrydende fokus på bedre trivsel blandt de studerende og øget samarbejde med erhvervslivet, siger en begejstret Esbjerg-borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), i pressemeddelelsen.

Uddannelseskonceptet E.1

  • E.1 er et uddannelseskoncept, der har særligt fokus på trivsel, virksomhedssamarbejde og digitalisering.
  • Med en blanding af sociale aktiviteter, personligt tilrettelagte udviklingsforløb og løbende trivselsmålinger øges studerendes trivsel under uddannelse.
  • E.1 bygger ovenpå Education Esbjergs allerede succesfulde initiativer – et mentorprogram samt et graduate program – og tilføjer løbende flere nye tilbud til studerende og virksomheder, der understøtter overgangen fra teori til praksis.
  • E.1 er en 100 pct. digitalt understøttet uddannelsesplatform, hvor ny teknologi skaber nye muligheder for samarbejde og læring.
  • Hver tiende studerende har i en undersøgelse for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen sagt, at de har mentale helbredsproblemer, der har varet over et halvt år.
  • Af disse studerende svarer 20 pct., at deres mentale helbredsproblemer kraftigt begrænser dem i deres studier

Education Esbjerg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094