23948sdkhjf

Konflikt om videoovervågning af sosu'er er slut: Koster kommune 2,3 mio. om året

Selvom de FOA-organiserede hjemmehjælpere i Kolding Kommune i september tabte kampen i Arbejdsretten om at nægte at arbejde i et videoovervåget hjem, som Kommunefokus tidligere har skrevet om, har de inddirekte vundet. 

Kolding Kommune har indgået en særaftale med vikarbureauet Carelink, som skal forestå plejen af den handicappede kvinde. Pris: 2,3 millioner kroner årligt - det er tre gange så dyrt, som hvis Kolding Kommune selv havde forestået plejen. Det skriver JydskeVestkysten.

Men der var ingen anden udvej, siger senior-, sundheds- og fritidsdirektør Anette Lund til avisen. For hvis Kolding Kommune selv skulle tilbyde den samme løsning, som det tidligere vikarbureau har benyttet sig af, ville det være dyrt og tidskrævende for kommunen.

-  Dels vurderer vi, at det er gået så meget i hårdknude i hjemmet, at der skal en særlig løsning til. Og dels vurderer vi, at udgiften til Carelink vil svare nogenlunde til den normale kommunale udgift, vi ellers ville have, fordi Carelink skal bruge flere ressourcer i hjemmet, end vores egne medarbejdere gjorde, før konflikten brød løs. Den løsning, som Psykiatri Plus har kørt med i hjemmet siden maj, skal vi fortsætte med, for den har været god, siger Annette Lund til JydskeVestkysten.

Videoovervågning og dårligt arbejdsmiljø

Konflikten brød ud i foråret sidste år, da kommunens sosu-assistenter nægtede at arbejde i hjemmet, så længe kvindens ægtefælle videoovervågede deres arbejde.

Ægtefællen ville dokumentere kommunens pleje af sin kone, som han fandt mangelfuld, hvilket sosu-assistenterne fandt nedværdigende. Derudover havde der været flere episoder i hjemmet, som sosu-assistenterne fandt truende.

Men sosu-assistenterne kunne ikke nægte at arbejde i det videoovervågede hjem, fastslog Arbejdsretten i september og FOA skulle pålægge sine medlemmer at vende tilbage til arbejdet.

Siden har det dog fortsat været vikarbureauet Psykiatri Plus, som har stået for plejen af kvinden og nu altså Carelink, som har vundet udbuddet.

Anette Lund siger til JydskeVestkysten, at hun ikke betragter det som en falliterklæring, at det ikke er Kolding Kommune, som står for plejen, fordi "standardløsningen rækker ikke i dette hjem. Den skaber en dårlig arbejdssituation for de ansatte og en dårlig løsning for hjemmet...det er det bedste for alle parter."

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111