23948sdkhjf

Sidste år satte rekord på Samsølinjen

Samsølinjens færgerute mellem Kalundborg og Ballen på Samsø har sat rekord i 2021. Aldrig før i rutens historie har der været flere biler og passagerer med til og fra øen i Kattegat

Der har været travlt hos Samsølinjen i 2021. Rederiets opgørelse over trafiktallene fra sidste år viser, at der aldrig før i rutens historie har været flere passagerer og biler med på færgen ’Samsø’, som sejler mellem sjællandske Kalundborg og Ballen på Samsø.

Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse via Ritzau. 

I 2021 valgte 230.297 rejsende at tage turen til og fra Samsø på den sjællandske rute. I samme periode fragtede færgen ’Samsø’ hele 79.703 biler til og fra øen. Biler og passagerer blev fordelt på i alt 2.074 afgange – også det er flere end nogensinde.

I 2020 var tallet for passagerer 214.675, og antallet af biler var 71.680. Afgange i 2020 var 2.036.

- Vi ser tydeligt i passagertallene, hvilken forskel det gør, når vi øger frekvensen og sejler flere afgange. Den tendens fortsætter i 2022, hvor vi vil sejle endnu flere afgange, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Netop flere afgange til og fra Samsø ventes at blive en vigtig del af det kommende udbud på ruten, som Transportministeriet forventeligt offentliggør i denne måned.

- Vores bud på Samsølinjen bliver en helt nybygget el-færge, som i forhold til den nuværende færge bliver med større kapacitet, således at antallet af de mange udsolgte afgange kan reduceres. Færgen er planlagt til at sejle på 100% grøn elektricitet, så afgange fra januar 2025 bliver helt CO2-frie. Det er vores bud på den bedste løsning for Samsø og for klimaet, siger Jesper Skovgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312