23948sdkhjf

Kommunaløkonomisk Forum er i gang: Hvordan udvikler vi velfærd med manglende hænder?

Torsdag og fredag er KL vært ved Kommunaløkonomisk Forum 2022 (KØF), der har mangel på arbejdskraft som altovervejende tema.

For hvordan udvikler man fremtidens pleje og velfærd med manglende hænder, hvilke dilemmaer rejser det, og hvordan håndteres disse klogest?

Det skal forskellige politikere, forskere, borgmestre og direktører med flere forsøge at tale sig ind på på årets KØF.

- Tidligere har det handlet om at få flere penge. Nu handler det om flere hænder og hoveder. Vi skal se andre steder hen. Vi skal se på ny teknologi, hvordan vi får mennesker uden for arbejdsmarkedet ind på arbejdsmarkedet, sagde næstformand i KL Martin Damm i velkomsten. 

Desuden adresserede han statsministerens nytårstale og det med at give mere styring af velfærdsområdet tilbage til kommunerne.

- Statsministeren lancerede i sin nytårstale, at kommunerne sættes fri. Det, synes vi, er en fremragende ide. Vi skal bevæge os fra statslig kontrol til faglighed, sund fornuft og lokale kræfter, der kan møde borgerens individuelle behov, sagde Martin Damm og tilføjede:

- Vi kal ikke konkludere noget i dag. Vi begynder diskussionen i dag, og så vender vi tilbage til debatten løbet af foråret. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078