23948sdkhjf

Ja til nedrivning af over 300 boliger efter beboer-nej

Seks boligblokke med 310 almene boliger skal lade livet i Bispehaven i Aarhus, som i dag rummer 871 almene boliger. I stedet får det udsatte område 530 private boliger. 

Østjysk Boligs repræsentantskab har netop godkendt helhedsplanen for Bispehaven, hvor det omsiggribende tiltag indgår. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Planerne sætter retningen for at binde områderne Bispehaven, Ellekær og Hasle bedre sammen i en række nye kvarterer under det fælles navn Hasselhøj. 

Et flertal i Aarhus Byråd godkendte i december – sammen med en strategisk udviklingsplan for hele bydelen – helhedsplanen for Bispehaven. Den 30. november 2021 stemte beboerne i Bispehaven dog nej til planen på et afdelingsmøde. Men nu har Østjysk Boligs repræsentantskab, som er boligforeningens øverste myndighed, altså stemt ja til planen. 

Borgmester Jacob Bundsgaard peger nu på nødvendigheden af at inddrage beboerne tæt i det kommende arbejde: 

– Med Helhedsplanen har byrådet og Østjysk Bolig taget en meget vanskelig, men også nødvendig beslutning. Jeg tror på Bispehavens fremtid, men også på behovet for forandring. Jeg er meget opmærksom på, at beboerne tidligere har stemt nej til Helhedsplanen. Vi har derfor en vigtig opgave med at få dem involveret i det videre arbejde, siger han.  

Formålet med helhedsplanen er at skabe det, der betegnes som en bydel i balance og sikre en god og tryg hverdag for beboerne. Nye private rækkehuse skal være med til at fastholde og tiltrække aarhusianske børnefamilier til området. Nedrivningen af de seks boligblokke skal blandt andet give plads til ny boliggade og en ny kultur- og idrætsfacilitet, ligesom en række af de almene boliger bliver renoveret. 

Ud over de mange nye boliger får området også offentlige bygninger og nyt erhvervs som led i planen- 

Helhedsplanen skal også sikre, at Aarhus Kommune og boligforeningen lever op til lovgivningen om parallelsamfund, der definerer, hvordan særligt udsatte boligområder – heriblandt Bispehaven – skal udvikles. Ét af grebene er at reducere antallet af almene familieboliger til maximalt 40 pct. inden 2030, så områderne får en mere blandet beboersammensætning.

Fakta: Helhedsplan og udviklingsplan

Helhedsplanen for Bispehaven fastsætter overordnet indhold og økonomi til renoveringer af blokke, infrastruktur, mødesteder, nedrivning af seks blokke og genhusning af de berørte beboere. Planen understøtter områdets forvandling hvor Bispehaven i fremtiden bliver en del af en ny tryg og attraktiv bydel i Hasle.

Helhedsplanen blev godkendt i byrådet 15. december 2021. Planen skal også godkendes i boligforeningen. 30. november 2021 stemte beboerne i Bispehaven nej til planen på et afdelingsmøde. Efterfølgende har Østjysk Boligs repræsentantskab, som er boligforeningens øverste myndighed, stemt ja til planen på et møde 20. januar 2022.

Den strategiske udviklingsplan for Hasselhøj: Bispehaven, Ellekær og dele af Hasle er i offentlig høring i perioden 15. december 2021 til 15. februar 2022. Udviklingsplanen sætter de strategiske målsætninger for den fremtidige udvikling i og omkring Hasselhøj, der tæller Bispehaven, Ellekær og dele af Hasle.

De to planer bygger videre på Tryghedsrenoveringen af Bispehaven, som netop er afsluttet og som har gjort op med en stor del af de fysiske rammer, der var med til at gøre området utrygt at færdes i. Blandt andet er udearealerne mellem blokkende blevet renoveret.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt tiltag i lokal Kvickly skal sikre længere levetid på varerne
Haas afslører: Her er Kevins nye Formel 1-racer
Bro-direktør ser store flaskehalse ved Femern-åbning
Stålpriser stiger på lav kapacitet og CO2
Ny installatør-kæmpe vil opkøbe virksomheder hver måned
Rambøll øjner stigende marked for sænketunneler: - Her er vi i den absolutte verdenselite
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.094