23948sdkhjf

Efter 10 års ventetid: Nu flytter de ind på nyt supersygehus

Byggeriet begyndte i 2012 og efter forsinkelser og et skred i budgettet er flytningen fra Regionshospital Holstebro til det nye supersygehus i Gødstrup nu endelig skudt i gang.

- Det er en stor dag, der betyder, at vi nu meget snart er ét hospital på med alle specialer samlet på samme matrikel, siger sygeplejefaglig direktør, Ida Götke.

Regionshospitalet Gødstrup:

  • Måler 145.000 kvadratmeter der fordeler sig over følgende:
    • 127.000 kvadratmeter somatik.
    • 13.000 kvadratmeter psykiatri.
    • 5.000 kvadratmeter til forsknings- og uddannelsescenteret NIDO | danmark.
  • Hospitalet vil rumme 409 senge/enestuer til patienterne i somatikken. Til sammenligning har Hospitalsenheden Vest i dag 389 normerede senge.
  • Byggeriet beløber sig til 3,15 milliarder kroner.

Kilde: Region Midtjylland

Det nye sygehus er på 145.000 kvadratmeter og det er da også noget af en flytning, som hospitalerne står overfor. Region Midtjylland har da også hyret et canadisk firma, Health Care Relocations, der er specialister i den slags flytninger, til opgaven, skriver TV Midt-Vest.

Regionshospitalet Holstebro holder flyttedag frem til 13. februar. Derefter venter en lille pause, indtil Regionshospitalet Herning flytter ind fra 7. - 20. marts.

Men borgere, pårørende, ansatte og andre, der har deres dagelige gang på hospitalerne, skal allerede nu vende sig til, at også navnene holder flyttedag.

Pr. 1. februar hedder enheden, der består af regionshospitalerne Holstebro og Herning, samt hospitalsklinikkerne i Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm, ikke længere Hospitalsenheden Vest, men Regionshospitalet Gødstrup.

- Vi bruger også anledningen til at ændre mange af de latinske navne på afdelinger og klinikker til danske og mere forståelige navne. Eksempelvis kommer Onkologisk Afdeling til at hedde Kræftafdelingen, forklarer Ida Götke.

 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094