23948sdkhjf

De dyster om 280 fodboldbaner stort areal omkring Aarhus’ nye storstadion

Tre rådgiverhold af arkitekter, landskabsarkitekter, byplanlæggere og trafikrådgivere er blevet udvalgt til at komme med forslag til en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden, det 200 hektar store område i Marselisborg Skovene i Aarhus. Holdene har nu fået tilsendte programmet for parallelopdraget for en samlet udviklingsplan for området. 

12 tværfaglige hold havde budt ind på projektet, oplyser Kongelundens Sekretariat i en pressemeddelelse.  

De tre hold er: 

Holscher Nordberg (Underrådgivere: Kragh og Berglund, OVJ Arkitekter, Hele Landet, SPVI, Kristian Raun Thomsen og Rikke Øxner, samt Christina Mathiesen). 

Sted (Underrådgivere: Gjøde og Partnere Arkitekter, Keingart, Afry og Anders Busse). 

Tredje Natur (Underrådgivere: Norrøn, Urban Goods, og Valentin Trafik).

 

Parallelopdraget foregår som en udviklingsproces, hvor de tre udvalgte hold de kommende måneder skal sætte ord og billeder på deres forslag til fremtidens Kongelunden. Forslagene til en udviklingsplan skal blandt andet vise de bedste løsninger på helt konkrete opgaver som placering af et nyt atletikanlæg og Team Danmark Center. 

Herudover skal holdene give forslag og idéer til en sammenhængende udvikling af Kongelunden ud fra fire hovedprincipper; bæredygtige og langsigtede løsninger, en samlet ramme om idræt og et åbent og aktivt Kongelunden for alle, balance mellem aktiv benyttelse og beskyttelse af områdets landskabs- og naturkvaliteter samt udvikling af infrastrukturen, så området fungerer både til hverdag og ved events.

Kongelunden kort

Geografisk dækker Kongelunden et godt 200 hektar stort område fra Tivoli Friheden i nord til Varna og den uendelige bro i Syd.

Inden for en afstand af 5 km bor der 200.000 aarhusianere.

Idéer og forslag drøftes undervejs

En del af konkurrenceprocessen er to workshops, hvor holdene præsenterer deres foreløbige arbejde for blandt andet bedømmelsesudvalget bestående af politikere, Kongelundens to donatorer Salling Fondene og Lind Invest samt fagdommere udpeget af Akademisk Arkitektforening.

Til august vil bedømmelsesudvalget pege på det hold, man ønsker at fortsætte samarbejdet med omkring udarbejdelsen af en endelig udviklingsplan, som skal være færdig i løbet af efteråret 2022. 

Ud af Kongelundens samlede projektøkonomi er 250 mio. kr. afsat til delprojekter i Udviklingsplanen inkl. nyt atletikstadion, nyt Team Danmark Center og 50 mio. kr. øremærket til infrastruktur.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093