23948sdkhjf

NCC-firma bygger lejlighedskompleks centralt i Viborg

Mellem Viborgs historiske bykerne og nye bydel Banebyen skal Jakobsen & Blindkilde bygge 30 lejligheder for BT Udlejning, der ejes af Benny Tolstrup.

Opgaven er en totalentreprise, og byggeriet, der får altaner og en tagterrasse på 150 kvm, er tegnet af Arkitektfirmaet Mandrup og har Ingeniør’ne som rådgiver.

- Byggeriet er et eksempel på, at vi også har styrken til at bygge større lejlighedskomplekser. Vi er nok mest kendt for rensningsanlæg og klimaløsninger, men her i det jyske er det faktisk også en af vores kompetencer at påtage os mellemstore opgaver som den her, siger Lasse Bennedsgaard, senior projektchef i Jakobsen & Blindkilde, i en pressemeddelelse om projektet.

Bygningen får samlet 30 lejligheder med 11 ud til Vesterbrogade og 19 til Dalbergsgade i Viborg. De fleste bliver to- og tre-værelses, men der kommer også nogle et-værelses. De spænder fra 50 kvm til 90 kvm, og samlet bliver byggeriet på 2.283 kvm. Det inkluderer 700 kvm gårdrum med cykelparkering og ladestander til elbil.

Facaden på bygningen bliver i lyse tegl, og altanerne får en buet corten stålplade.

Byggeriet af lejlighederne begynder i 1. kvartal i år, og de skal stå færdige i 2. kvartal 2024. Ordren bogføres i første kvartal i år i Building Nordics

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297