23948sdkhjf

Logitrans stiller endnu mere skarpt på grøn omstilling

Den sydvestjyske ejerledede virksomhed, Logitrans, som producerer internt transportudstyr, stiller nu endnu mere skarpt på den grønne omstilling.

Senest har Logitrans opnået endnu en certificering, nemlig standard inden for miljøledelsessystemer, ISO 14001. Denne standard stiller specifikke krav til, at virksomheden identificerer og forstår sine miljømæssige påvirkninger af aktiviteter og produkter. Virksomheden skal fastlægge miljøpolitik, miljømålsætninger og sætte klare mål til forbedring af sin miljømæssige indsats.

- I det sidste års tid har vi arbejdet målrettet for at etablere et stærkt fundament og en fælles forståelse for miljøledelse her hos Logitrans, og vi er derfor meget stolte af vores ISO 14001-certificering. Med denne certificering har vi et værktøj til at levere miljøforbedrende resultater og til at reducere forurening, affaldsgenerering og uhensigtsmæssige udledninger i miljøet, siger Inese Niedola, QHSE coordinator hos Logitrans, i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at arbejde strategisk og bevidst med vores miljømål og dermed minimere vores miljøpåvirkning. Med ISO 14001-certificeringen skal vi hele tiden foretage forbedringer og evaluere. Det har vi allerede gjort, inden vi blev certificeret, men nu vil vi sætte endnu mere fokus på miljøområdet. Igennem de seneste fem år har Logitrans opnået helt konkrete energibesparelsestiltag, da elforbruget er faldet med cirka 31 procent, hvilket svarer til et fald i CO2-aftrykket, jævnfør Bæredygtig Bundlinje Værktøjet, på 46,4 tons CO2, fortsætter hun.

- Vi har opnået reduceringen igennem en energieffektivisering, hvor vi blandt andet har udskiftet et udsugningsanlæg med genvækst og udskiftet en luftkompressor i vores produktion, som har været med til at reducere en stor del af vores el- og gasforbrug. Vi har også sat nogle mål for yderligere reduktion og forventer derved at bidrage endnu mere til at reducere vores miljøbelastning. Vores miljøcertificering skal ikke bare være noget, som skal pynte på vores hjemmeside – det er en levende og konstant proces, som vi hele tiden vil arbejde med, uddyber Inese Niedola.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094