23948sdkhjf

Ny aftale om 500 millioner til Aarhus’ stadion

For to år siden kunne Aarhus Kommune præsentere en vision for området Kongelundens fremtidige udvikling - ikke mindst et nyt fodboldstadion - takket være en hensigtserklæring om en potentiel kæmpe donation på samlet 500 mio. kr. i form af 250 mio. kr. fra henholdsvis Salling Fondene og Lind Invest.

Siden er der blevet foretaget en række nødvendige tekniske forundersøgelser, og konklusion er, at det er muligt at realisere visionen for Kongelunden, skriver sekretariatet bag projektet i en pressemeddelelse. 

Dermed er de to donatorer nu enige med Aarhus Kommune om at arbejde videre med realiseringen af projektet, hvor der netop er udvalgt seks prækvalificerede teams til at deltage i projektkonkurrencen om et nyt fodboldstadion. Derudover er tre teams nu udpeget til at deltage i et parallelopdrag om en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden.

På den baggrund er der indgået en ny samarbejdsaftale, som sætter rammerne for den fremadrettede proces samt anvendelse af donationerne i takt med, at projektet skrider frem.

– Rammerne er nu godt sat til at udfolde Kongelundens potentiale og skabe et topmoderne fodboldstadion. Det har både været komplekst og interessant at følge forarbejdets udvikling, komme frem til et godt konkurrenceprogram for det nye fodboldstadion, siger direktør Henrik Lind fra Lind Invest i pressemeddelelsen. 

Flere milepæle i år

Status på udviklingen af Kongelunden er, at seks teams er prækvalificeret til projektkonkurrencen om et nyt fodboldstadion. De skal aflevere deres projektforslag i foråret, hvorefter der bliver et vurderingsforløb og eventuelt en efterfølgende forhandlingsrunde. Der bliver udpeget en vinder senest i efteråret 2022. Et nyt fodboldstadion forventes at stå klar i 2026. 

12 teams har givet tilbud på at deltage i et parallelopdrag om en samlet udviklingsplan for Kongelunden. Tre teams er udvalgt til at udarbejde hver deres forslag til en udviklingsplan. Herefter vil der blive peget på ét team, som der i efteråret 2022 kan udarbejdes en endelig udviklingsplan sammen med. 

Ud over de meget generøse donationer fra Salling Fondene og Lind Invest finansierer Aarhus Kommune selv 250 mio. kr. til projektet, heraf 50 mio. kr. til udvikling af infrastrukturen i området.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt tiltag i lokal Kvickly skal sikre længere levetid på varerne
Haas afslører: Her er Kevins nye Formel 1-racer
Bro-direktør ser store flaskehalse ved Femern-åbning
Stålpriser stiger på lav kapacitet og CO2
Ny installatør-kæmpe vil opkøbe virksomheder hver måned
Rambøll øjner stigende marked for sænketunneler: - Her er vi i den absolutte verdenselite
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.11