23948sdkhjf

Fynsk entreprenør vinder 129 plejeboliger på Frederiksberg

Et helt nyt hus med plejecenter og botilbud under samme tag er nu på vej til Frederiksberg: Ny Søndervang, som skal rumme 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret og 24 boliger til botilbud.

Vinderprojektet er udarbejdet af totalentreprenørteamet Hansson & Knudsen, EKJ Rådgivende Ingeniører og Entasis Arkitekter. Det har Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune godkendt, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed er der nu grønt lys til det kombinerede plejecenter og botilbud, som skal opføres ved siden af det eksisterende Søndervang Plejehjem og forventes at stå indflytningsklar i 2025.

– Det er glædeligt, at Frederiksberg kan se frem til et spritnyt og moderne hus med plejeboliger og botilbud under samme tag. Det er første gang, at det bygges sammen, og det giver unikke muligheder for at skabe et helt særligt hus med synergi og sammenhold, siger borgmester Michael Vindfeldt (S) i pressemeddelelsen om udsigterne til et moderne plejecenter.

Totalentreprisen har ifølge udbudsmaterialet en anslået værdi på 250 mio. kr.

Frederiksberg Kommune valgte i maj 2019 at indgå en partnerskabsaftale med Fsb om udvikling, projektering og opførelse af det nye Søndervang Plejecenter. I efteråret 2020 blev Arkitema Architects og Cowi udpeget som bygherrerådgiver på projektet.

Dufter af mad 

Det nye plejecenter kommer til at rumme flere grønne udearealer, og indretningen skal sikre en tryg hverdag med gode boliger til beboerne.

- Det får vi med Ny Søndervang, som bliver et moderne plejecenter med eget køkken og anretterkøkkener ude på afdelingerne, så der kan komme til at dufte af mad, og så beboerne har mulighed for at være med til at bage en kage eller tilberede et måltid, hvis de har lyst, udtaler formand for Ældre- og omsorgsudvalget, Sine Heltberg (S), i pressemeddelelsen.

Ny Søndervang skal være et aktivt hus med et stærkt fællesskab og den eksisterende Klimaskole, som ledes af Frederiksberg Forsyning og har til huse på grunden, skal videreføres og nytænkes under temaet ”Generationer mødes om energi og bæredygtighed”. 

Naboer og aktører har tidligt været inddraget i processen for at skabe et område, der bliver benyttet af hele kvarteret. Kvarteret omkring Ny Søndervang vil således få flere nye grønne områder og større trafiksikkerhed.

Fakta om Ny Søndervang:

  • Ny Søndervang skal opføres ved Emil Chr. Hansens Vej og Stæhr Johansen Vej på arealer, Frederiksberg Kommune har købt af Frederiksberg Forsyning 
  • Ny Søndervang indrettes med 105 plejeboliger af varierende størrelse og 24 boliger til botilbud
  • Området vil blive fornyet med cykelstier, grønne åndehuller og forbedring af trafiksikkerheden. Der skabes en grøn forbindelse til Kedelhallen. 
  • Byggeriet forventes færdigt i 2025

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
MAN Energy Solutions indgår partnerskab med RUC
Rockwool-produkter leveret i russisk besat by uden samtykke
Dispensation til fordel for bygherre: Får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur
Milliardstort klimatilpasningsprojekt bremset: Nu vil kommunen have miljøminister på sagen
Super Dæk Service og Bosch indgår samarbejde: Dæk er stadig kerneforretningen
Venstre fortsætter forhandlinger: Kræver høje ambitioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094