23948sdkhjf

Digital revolution: 9 ud af 10 virksomheder løser flere opgaver online

Covid-19 og måneder med hjemmearbejde har sat gang i virksomhedernes digitale arbejdsgange, viser DI-rundspørge

Digitale arbejdsgange vinder mere og mere frem i virksomhederne. Det viser en ny rundspørge blandt 230 medlemsvirksomheder i Dansk Industri (DI).

I undersøgelsen svarer 87 procent, at de har skruet op for andelen af opgaver, der løses online, i forhold til før corona ramte verden.

Det er især interne møder, der i højere grad løses online, men over halvdelen af virksomhederne holder også flere onlinemøder med leverandører og samarbejdspartnere. Tiden med corona har også betydet, at 64 procent af virksomhederne nu i højere grad deltager i konferencer og seminarer online.

Ifølge DI’s chef for ledelse og virksomhedsudvikling Pernille Erichsen er der tale om en sand digital revolution af arbejdsgangene.

- Corona har helt tydeligt fået digitaliseringen af de dagligdags arbejdsgange op i et helt andet gear. Det er ret vildt, siger hun til erhvervsmediet DI Business.

Omstillingsparate virksomheder

Udviklingen er ifølge DI-chefen udtryk for en stor grad af omstillingsparathed i virksomhederne.

- Det er godt at se, at virksomhederne har været hurtige til at omstille deres måde at arbejde på. Det har helt sikkert også været en af grundene til, at mange danske virksomheder har klaret sig godt igennem corona. Med til historien hører selvfølgelig også, at der i perioder ikke har været nogen vej udenom mere digitalt arbejde, siger Pernille Erichsen til DI Business og tilføjer:

- Opgaven bliver at bruge de indhentede erfaringer til at skabe den bedste og mest effektive måde at arbejde fysisk og digitalt på. Jeg håber virkelig ikke, at vi kommer til at se en eneste virksomhed, der vil gå tilbage til at arbejde præcis på den måde, de gjorde før corona – for så vil al læringen være spildt. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094