23948sdkhjf

Aftale til 415 millioner: Rambøll tager også andet stik

Rambøll vandt sidste år totalrådgivningen for Energinet på moderniseringen af tre transformerstationer på Sjælland, der var de første af mere end 100 stationer landet over, som skal opgraderes for at understøtte den grønne omstilling.

Nu tager rådgiverkæmpen næste stik i projektet ved at vinde nybygningen af tre mere på Sjælland, Falster og i Jylland. Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse. 

Opgaven er en del af opgaverne under rammeaftalen på 415 mio. kr., som Rambøll vandt hos Energinet i 2020. Nybygningen og moderniseringen af stationerne skal sikre, at nettet har den kapacitet, der skal til for at distribuere mere grøn el i fremtiden.

20 eksperter på fuld tid i flere år 

Landechef for Rambølls energiforretning i Danmark, John Ammentorp, betegnet de nyvundne opgave som ”strategisk vigtige”. 

– Et afgørende mål i vores nye strategi er at blive global brancheleder inden for den grønne energiomstilling og vækste markant inden for rådgivning om grøn energi. Vi vil have 20 eksperter til at arbejde fuldtid på de nævnte stationsprojekter over de næste 3,5 år. Det betyder at vi kan bringe flere af vores kompetencer samt vores landsdækkende setup i spil, siger han i pressemeddelelsen. 

Opgaverne er de første bidder af et gigantisk marked for den grønne omstilling af elnettet. Over de næste 10-15 år skal cirka 100 danske transformerstationer opgraderes eller nybygges til et samlet rådgiverhonorar på knap 1 mia. kr.

Elforbrug på himmelflugt

Frem mod 2035 forventes elforbruget i Danmark at stige med over 100 pct., ifølge Energistyrelsen. Det er især elektrificeringen af varme- og transportsektoren samt store datacentre, der er årsag til elforbrugets himmelflugt.

Det øgede forbrug stiller store krav til el-transmissionsnettets evne til at transportere den elektriske energi stabilt og effektivt rundt i elsystemet fra store solcelleparker og havmølleparker og helt ud til forbrugerne.

Her spiller de mere end 100 transformerstationer, der står rundt omkring i landet, en vigtig rolle. I dag er de forældede og står over for en omfattende opgradering og modernisering, der skal øge kapaciteten, hvis ikke stationerne skal blive flaskehalse for, at den grønne vind- og solenergi kan nå ud til forbrugerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.235