23948sdkhjf

Frøslev Træ i stort opkøb

Moelven Industrier ASA har i dag solgt samtlige aktier i Moelven Danmark A/S til den danske træleverandør Frøslev Træ A/S.

Det skriver den skandinaviske industrikoncern i en pressemeddelelse.

Frøslev Træ køber Moelvens projekt- og distributionsenhed i Danmark. Moelven Danmark er totalleverandør af træbaserede produkter til den danske byggeindustri og har i dag 20 medarbejdere.

– Udover at vi først og fremmest supplerer Frøslev Træ med kolleger, der har en stærk faglig ekspertise inden for træet, så giver det også meget mening, når vi ser på virksomhedsstrukturerne, forklarer Martin L. Petersen, der er ejer og adm. direktør i Frøslev, i pressemeddelelsen og uddyber:

Investeringslyst i Padborg

Købet af Moelvens danske projekt- og distributionsenhed er den seneste i en række investeringer, sønderjyske Frøslev har foretaget de seneste måender.

I november sidste år overtog firmaet halvdelen af den Silkeborg-baserede iværksættervirksomhed Arko, der i den forbindelse fik navnet Frøslev Arko.

Virksomheden udvikler såkaldte Arki Kits, som Frøslev kalder træbranchens svar på måltidskasser. Det er dog ikke grøntsager og opskrifter, kunderne finder i kassen, men arbejdstegninger og vejledninger til arkitekttegnede udemøbler.

Frøslevs - dengang - største investering til dato blev fortaget nogle måender forinden, da firmaet i juli indkøbet et nyt ThermoWood-anlæg. Det skulle være med til at styrke virksomhedens forsyningskæde og konkurrenceevne, så Frøslev fremadrettet også på denne produkttype kan tilbyde sine kunder større leveringssikkerhed og kvalitetssikring, lød det dengang fra træleverandøren.

– I Frøslev har vi i mange år udviklet og forfinet vores distributionskoncept, mens vi først startede med en mere dedikeret projektindsats i 2019. Moelven Danmark er længere på projektrejsen, mens de på distributionssiden har brug for et større lager og produktion at trække fra. Timingen er derfor god, og begge dele giver stærke synergier, som nu vil resultere i, at to plus to giver seks.

Moelven etablerer ny virksomhed

Handlen betyder, at Moelven Danmark skifter ejer og fortsætter sine aktiviteter under varemærket Frøslev Træ.

Moelven viderefører derimod salget af plader, trælast og høvlet byggetræ gennem den nyetablerede virksomhed Moelven Danmark Sales A/S. To af medarbejderne fra det nuværende Silkeborg-kontor følger med over i den nye virksomhed, som fortsat vil ligge i Silkeborg. 

Parterne oplyser ikke salgsprisen.

Kort om Moelven Industrier 

Moelven Industrier ASA er en skandinavisk industrikoncern som producerer og leverer produkter og tjenester til byggebranchen.

Koncernen omsætter årligt for cirka 11 mia. norske kr., og har cirka 3200 medarbeidere.

Koncernens 33 produktionsselskabet er fordelt på 41 lokationer i Norge og Sverige, og er organisert i tre divisioner: Timber, Wood og Byggsystemer. 

 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078