23948sdkhjf

Efter ni år i spidsen for Blue Ocean Robotics: Direktør træder et skridt tilbage

I 2013 var Claus Risager medstifter af Blue Ocean Robotics, og siden har han som CEO stået i spidsen for den fynske robotkomet, der i dag omsætter for cirka 200 millioner kroner og har 225 ansatte.

Nu træder Claus Risager dog tilbage som CEO, oplyser han på sin LinkedIn-profil.

- Siden vi grundlagde Blue Ocean Robotics for ni år siden, har jeg været CEO. Jeg har altid ment, at hvis virksomheden blev en succes og nåede en bestemt størrelse og modenhed, så ville det være værdifuldt for virksomheden og for mig personligt, at en anden CEO tog over, skriver Claus Risager.

Det begrunder han blandt andet med, at det kræver en anden erfaring at få en virksomhed i Blue Ocean Robotics’ størrelse til at vokse, og at det er sundt for en virksomhed at få nye øjne på driften.

Her er valget faldet på Janus Pagh. Han har blandt andet en fortid som CEO hos Cobham Satcom, der producerer satellitkommunikations-udstyr. Tidligere har han haft lederstillinger hos Berendsen og Icopal.

- Jeg glæder mig over, at vi nu har fundet den helt rigtige kandidat til at lede og videreudvikle en af Europas største producenter af servicerobotter i dén retning, som vi allerede har igangsat med en ambitiøs udviklings- og vækststrategi, siger bestyrelsesformand i Blue Ocean Robotics, Jens Aaløse, i en pressemeddelelse.

Claus Risager fortsætter i en rolle som chief strategy officer og fortsætter også som medejer af Blue Ocean Robotics.

- Jeg er super stolt over, hvad vi har opnået og vil gerne sende en særlig tak til alle mine kolleger som med passion, energi og drive har skabt denne fantastiske virksomhed, skriver Claus Risager.

Udover Claus Risager er en anden af selskabets stiftere, John Erland Østergaard, stadig aktiv i virksomheden og er også medejer. Derudover ejes selskabet blandt andet af Leasy-milliardæren Niels Thorborg og kapitalfonden Nordic Eye og senest har A.P. Møller Holding skudt 335,25 millioner kroner i selskabet.

Samtidig med CEO-skiftet får Blue Ocean Robotics også ny CFO i skikkelse af Carsten Gram Andersen. Den nye direktion i Blue Ocean Robotics består således af de to grundlæggere John Erland Østergaard (CTO) og Claus Risager (CSO) samt af den nye CEO Janus Doré Pagh.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11