23948sdkhjf

Partier kræver handling: Fem københavnske svømmehaller lukkes

Nedslidte og renoveringsparate.

Sådan er dommen over mange af de offentlige svømmehaller i København, der nu står over for omfattende renoveringer og lukkeperioder.

Konkret bliver fem offentlige svømmehaller lukket i en periode på 18 måneder eller længere mellem 2022 og 2025, og det vil betyde en stor reduktion i den tilgængelige kapacitet i de københavnske svømmehaller, skriver TV 2 Lorry

Det drejer sig om Vesterbro Svømmehal, Sundby Bad, Emdrup Bad, Frankrigsgade Svømmehal og Valby Vandkulturhus. Det fremgår af en orientering fra
Københavns Ejendomme og Indkøb (KEID) til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.

Af orienteringen fremgår det også, at renoveringsprojekterne i videst muligt omfang gennemføres efter hinanden, så mest mulig svømmehalskapacitet fortsat vil være til rådighed for københavnerne.

Men når svømmehallerne lukkes, vil det gå ud over mindst 200.000 brugere om året, som er brugerantallet af de fem svømmehaller hver især, og det frustrerer Karina Bergmann (K), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.

Hun er ganske enkelt træt af, det er kommet så vidt.

- Det er rettidig omhu, der mangler. Der er blevet truffet nogle dårlige beslutninger, og det er altså ret omfattende. Vi ser ind i noget, der ikke har gode udsigter. Det har tværtimod lange udsigter, og nu skal københavnerne så deles om færre af de faciliteter, vi allerede har mangel på, siger Karina Bergmann til TV 2 Lorry.

Derfor vil hun nu have partierne på rådhuset til allerede nu at tilslutte sig en hensigtserklæring frem mod september måneds budgetforhandlinger, så svømmehalskapaciteten bliver prioriteret.

- Kan man lave erstatningsbaner eller købe kapacitet hos vores nabokommuner? Kan vi måske fremrykke nogle af de andre svømmehalsprojekter eller udvide åbningstiderne i de svømmehaller, der forbliver åbne? Og måske vi også kan bruge badezonerne i havnen som egentlige svømmebaner. Vi skal prioritere de her svømmehaller, og jeg er også villig til at bruge af udvalgets egne penge for at løse det her, siger Karina Bergmann til TV 2 Lorry.

Også hos Socialdemokraterne er man klar til at gå langt for at minimere generne, når svømmehallerne skal renoveres.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at københavnerne kan komme ud og svømme, mens vi renoverer vores nedslidte svømmehaller, siger siger Jonas Bjørn Jensen (S), der også er medlem af Kultur og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry.

Det er dog ikke kun de fem svømmehaller, der står over for omfattende renoveringer, der i perioden må lukke. Også mindre svømmehaller står over for kortvarige renoveringsprojekter, og så må Bellahøj Svømmestadion også endnu en gang lukke og låse dørene til sommer. Idrætsanlægget, der blev bygget i 2009, genåbnede i juni 2021, efter det havde været lukket i to år på grund af skimmelsvamp.

Til sommer forventes Bellahøj Svømmestadion igen lukket fra den 3. juli 2022 og syv uger frem i forbindelse med installation af digitalt livredningssystem og udførelse af diverse udbedringer i forlængelse af 1-års gennemgangen.

Og netop svømmehaller og i en vis grad også andre idrætsfaciliteter er et temmelig ømt punkt i Københavns Kommune.TV 2 Lorry har nemlig tidligere fortalt, at der er massiv mangel på idrætsfaciliteter i København og særligt svømmehaller.

I Hovedstadens Svømmeklub, som er den største af sin slags i Danmark, er der aktuelt over 1000 børn og unge på klubbens venteliste, fordi der ikke er svømmehaller og dermed banetider nok til klubberne.

Senest er også renoveringen af Øbro-hallen på Østerbro blevet udskudt markant, og på Frederiksberg står det helt stille med renoveringen af byens ikoniske svømmehal.

De offentlige svømmehaller i København har i alt halvanden million besøgende om året.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141