23948sdkhjf

Mangel på materiel og mandskab koster supersygehus mange måneders forsinkelse

Tårnkranerne snurrer i øjeblikket på byggepladsen i Favrholm, hvor Nyt Ho­spi­tal Nord­s­jæl­land skyder frem, i takt med den store aktivitet på landet mange byggepladser.

Den høje aktivitet i byggebranchen betyder dog også mangel på arbejdskraft og materiale, og derfor har Nyt Hospital Nordsjælland og hovedentreprenøren NCC lavet det, som Region Hovedstaden betegner "en justering" af tidsplanen for supersygehuset. Den betyder, at første patient kan behandles på hospitalet i 4. kvartal af 2025 og ikke første kvartal som tidligere antaget. 

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

I forlængelse af, at hovedentreprenøren NCC og regionen lukkede kontrakten på fase tre af byggeriet, har NNC i dialogen med underleverandørerne været nødt til at justere tidsplan. Sidste del af byggeriet afsluttes ifølge den nye plan i 1. kvartal 2025, og hvorefter hospitalet gøres klar til indflytningen i slutningen af 2025, og første patient kan modtages i slutningen af 2025 i stedet for i starten af 2025.

– Vi har et godt og tillidsfuldt samarbejde med NCC, hvor vi sammen finder løsninger på de udfordringer, vi kan løse. Desværre er både mangel på kvalificeret arbejdskraft, de stigende priser på byggematerialer og forsinkelser af leverancer alle ydre omstændigheder, som vi deler med resten af byggebranchen i Danmark, og mange andre steder i verden. Vi går ikke på kompromis med kvalitet og sikkerhed, og derfor er en forsinkelse af byggeriet desværre en realitet, siger Sune From, projektchef på Nyt Hospital Nordsjælland, i pressemeddelelsen.   

Fornyer løbende udstyr 

​​Forsinkelsen betyder, at medarbejderne på Nordsjællands Hospital må væbne sig med tålmodighed en tid endnu. 

– Det er ingen hemmelighed, at vores nuværende bygninger er nedslidte, og at vi glæder os til at flytte. Vi gør vores bedste for at vedligeholde hospitalet på en fornuftig måde, så personale og patienter får de bedst mulige rammer, mens vi stadig er her, siger Bente Ourø Rørth, hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital.

– Vi fornyer desuden løbende vores udstyr, som vi flytter med over på det nye hospital, tilføjer hun.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125