23948sdkhjf

Investering på 623 millioner i lager-tanke og elkedler skal udfase af kul og gas

På mandagens møde i Aalborg Byråd godkendte politikerne, at der samlet set skal bruges 623 millioner kroner på to grønne løsninger, der kan sende naturgas og kul ud i kulden.

Det skriver Nordjyske.

Kommunen valgte på mødet at give en kommunal lånegaranti på 293 millioner kroner til indkøb af 150 MW elkedler med tilhørende infrastruktur til Nordjyllandsværket.

Elkedlerne skal supplere den allerede eksisterende elkedel og producere varme i de perioder, hvor der er lave elpriser. Elkedlerne vil bidrage til udfasningen af kul på Nordjyllandsværket samt udfasningen af naturgas på de eksisterende reservelastcentraler. Derudover skal de anvendes som spids- og reservelast skulle Nordjyllandsværket eller Reno Nord sætte ud.

- Vi gør faktisk også det, at vi med det her også yder et lille bidrag til at udfase det forholdvist lille forbrug af gas, som vi har på det her område. På den måde lever vi ikke bare op til den aktuelle nødvendighed af at gøre os uafhængige af russiske forsyninger men også at få gennemført den grønne omstilling, der handler om, at gøre os uafhængige af fossile brændsler, så det her er en rigtig god ting, siger klima- og miljørådmand Per Clausen (EL) til Nordjyske.

Ud over lånet til elkedlerne sikrede politikerne også Aalborg Varme et lån på 330 millioner kroner til køb af lagertanke på 200.000 kubikmeter på Nefovej ved Nordjyllandsværket. Tankene giver en vis fleksibilitet i forhold til det samlede energisystem og kan dække en væsentlig del af det fremtidige behov for spids- og reservelast – og dermed også medvirke til udfasningen af naturgas på reservelastcentralerne.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109