23948sdkhjf

Ikke noget alternativ til gas: Haldor Topsøe risikerer at måtte lukke fabrik

Haldor Topsøe står på en liste over ikke-beskyttede gaskunder, som Energinet har udarbejdet. Det betyder, at Frederikssund-virksomheden ikke kan være sikker på at få gasbehovet dækket, hvis der bliver lukket for import af russisk gas. Det skriver Børsen.

For CEO Roeland Baan giver det naturligvis dybe panderynker. Der er nemlig for nuværende ikke noget alternativ for Topsøes fabrik i Frederikssund.

- Så hvis der bliver lukket for forsyningen af gas, er vi nødt til at lukke hele fabrikken. Det vil ikke kun påvirke produktionen og omsætningen, som genereres i Frederikssund, men over tid – og her taler jeg ikke uger, men måneder – vil det også påvirke vores produktion i USA, fordi halvdelen af produkterne er afhængige af Frederikssund. Teoretisk kan det lukke hele vores produktion globalt, siger Roeland Baan til Børsen.

Hos Haldor Topsøe kigger man naturligvis på alternativer – blandt andet undersøger man, om produktionen kan omstilles til at køre på olie. I et best case scenarie vil man stadig kunne få rationer af gas fra de europæiske lagre og på den måde ”halte” sig igennem, indtil et alternativ kan implementeres.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/risikoen-ved-naturgasmangel-holder-topchef-vaagen-om-natten?utm_source=seneste-nyt&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_47

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063