23948sdkhjf

HMF planlægger nyt domicil: Fra 2024 kan de producere tre gange så mange kraner

Siden 1959 har HMF haft til huse på Oddervej 200 i Århus-forstaden Højbjerg. Men bygningerne kan ikke længere følge med firmaets behov for produktions- og kontorplads på grund af stigende efterspørgsel efter HMF’s lastbilkraner.

- Efter 63 år på samme lokation er vi nået til et punkt, hvor vores faciliteter ikke længere understøtter vores ambitioner som virksomhed. Vi vil gerne vækste, være moderne, og tilbyde et fantastisk arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Med et nyt hovedkvarter kan vi fremtidssikre HMF, fortæller CEO Jens Seehusen Christensen.

Beslutningen sker i kølvandet på, at en produktionsbygning i Galten brændte i oktober. Dermed stod virksomheden overfor både at skulle bygge ny produktion i Galten samtidig med, at hovedkvarteret i Højbjerg i forvejen skulle renoveres og udbygges. Deraf opstod planerne om et splinternyt domicil, der samler datterselskabet HMF Danmarks opbygnings- og serviceværksted samt produktion og administration for begge lokationer.

- Nogle gange kan det være sundt at sætte sig ned, tage et blankt stykke papir og tænke i helt nye baner. Branden i Galten tvang os til at tænke helt ud af boksen, udtaler Jens Seehusen.

Udvidelse og modernisering skal sikre trit med stigende efterspørgsel

HMF rykker dog ikke så langt væk. Det nye domicil skal ligge ved motorvej E45 i Stilling uden for Skanderborg. Her ligger en grund med nem adgang fra motorvej og god plads til HMF’s vækstdrømme. Endvidere har grunden en central placering for medarbejdere såvel som kunder.

- Det er vigtigt for mig at flytningen kommer til at påvirke vores 600 ansatte mindst muligt. Det synes jeg vi imødekommer på bedste vis med denne grund, der ligger centralt hvad end man har tilhørsforhold til Århus, Skanderborg, Højbjerg eller Galten, siger Jens Seehusen.

Selvom den sidste underskrift på grunden ikke er sat, arbejder HMF allerede på højtryk med designet af den nye produktion og administration. Planen er at bygge 50.000 kvadratmeter moderniseret produktion og 5.000 kvadratmeter administrationsbygning. En væsentlig udvidelse af det eksisterende areal. Udvidelsen betyder, at virksomheden fra 2024 kan producere op til tre gange så mange kraner, end det er tilfældet i dag.

Og flere kraner er der brug for; 2021 har været et rekordår for HMF med en omsætning på lige over 1 milliard kroner.

Jens Seehusen har da også store ambitioner og håb for HMF og markedet fremover:

- Hvis vi kigger i krystalkuglen, så ser det ud til, at vi har et stærkt marked de næste mange år frem. Det skal vi selvfølgelig udnytte på den bedst mulige måde, siger han.

- Investeringen betyder først og fremmest, at vi kan følge med den efterspørgsel, vi oplever fra markedet samt fremtidssikret virksomheden, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128