23948sdkhjf

I en urolig tid: Vigtigt at fokusere på din kerneforretning, mester!

MesterTidende skriver her - sammen med direktør Casper Hassø Nielsen, Minuba og partner i BDO, Frank Barrit - en klumme omkring virksomhedsdrift i håndværks- og servicevirksomheder. Klummen giver håndværksmestre og andre selvstændige nye, friske indspark, inspiration og ideer til generel forbedret virksomhedsdrift.

Der er på en lang række områder stor usikkerhed netop nu. Krigen i Ukraine, stigende energipriser, rentestigning, stigende inflation og risiko for konkurser som følge af tilbagebetaling af Covid-19 lån. Alt i alt er der mange faktorer, der kan stjæle opmærksomheden - også i håndværksvirksomhederne.

Men, det er netop i sådanne omstændigheder vigtigt at fokusere på kerneforretningen. Hvad er det vi er gode til, i vores virksomhed? Løser vi opgaver indenfor de områder, som vi har valgt og som vi er gode til?

Krigen i Ukraine

Ruslands angreb på Ukraine har haft enorme konsekvenser for det ukrainske folk. Selv om der ikke er nogen direkte trussel mod Danmark, vil krigen kunne mærkes af forbrugerne og virksomhederne på en lang række områder.

Blandt andet er gas, el og benzin allerede blevet væsentlig dyrere, hvilket trækker købekraft ud af forbrugernes og virksomhedernes økonomi.

Det er endnu uklart, hvordan krigen og sanktionerne kommer til at ramme Danmark på den længere bane. Det er dog åbenbart, at virksomheder med eksport til Rusland vil blive påvirket, herudover vil en række underleverandører til disse virksomheder, ligeledes blive ramt.

Den stigende rente trækker ligesom den stigende inflation købekraft ud af forbrugernes og virksomhedernes økonomi. Boligudgifterne og leveomkostningerne vil stige for forbrugerne og driftsomkostningerne for virksomhederne øges ligeledes.

Tilbagebetaling af Covid-19 lån

En del virksomheder, og især de særligt hårdt ramte brancher, har i stor stil benyttet sig af Covid-19 lån, som snart skal tilbagebetales, evt. via afdragsordning. Det må forventes, at en del af disse virksomheder kan få udfordringer med afviklingen.

Det øger risikoen for tab på tilgodehavender. Dette gælder også selvom man ikke har tilgodehavender hos virksomheder i de hårdest ramte brancher. Tabene kan sprede sig som ”ringe i vandet”.

Din rådgiver kan hjælpe dig med at få et overblik over dit eventuelle likviditetsbehov, og nogle digitale systemer kan hjælpe dig med at få likviditeten, hvis din bankforbindelse ikke vil.

Fokus på kerneforretningen

Udover ovennævnte forhold er håndværksvirksomhederne voldsomt presset af mangel på arbejdskraft. Det betyder, at fokus på kerneforretningen er endnu vigtigere, idet ressourcerne (dvs. timerne) skal anvendes der hvor indtjeningen er størst, og de skal anvendes effektivt.

 For få virksomheder i håndværksbranchen har et klart billede af, hvad deres kernekompetencer er. Det betyder, at mange virksomheder beskæftiger sig med opgaver som ligger udenfor deres kernekompetencer.

Alt for mange håndværkervirksomheder er ordremodtagende og påvirker dermed ikke aktivt hvilke opgavetyper de får. Dermed bliver det reelt kunderne, der vælger hvilke opgaver de løser.

Hvis man ikke umiddelbart har et klart bud på hvor virksomhedens kernekompetencerne er, kan det være en mulighed at gennemgå afsluttede sager og se på, hvor man har haft den største indtjening pr. time, som du let finder, hvis du i dag anvender et online system til sagsstyring.

Meget ofte er der en direkte sammenhæng mellem en høj indtjening og kernekompetencerne. Sagt på en anden måde: ”Det man er god til tjener man typisk mest på”.

Det er en meget lærerig øvelse at foretage denne gennemgang, idet der tit dukker ”nye” kernekompetencer op, som man ikke havde overvejet i første omgang.

Med et dybere kendskab til din virksomheds styrker og svagheder får du større sandsynlighed for at komme helskindet gennem en fremtid med en mulig perlerække af risici for din virksomhed. Det bliver det muligt at lægge en strategi for hvilke kunder/opgaver man skal ”jagte” og hvilke man måske skal helt væk fra.

 På den måde ændrer man sin virksomhed fra at være en ordremodtagende virksomhed til at være en forretning, der har styring, drive og viden om kernekompetencerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.234