23948sdkhjf

Bach Gruppen leverer historisk resultat

Opdateret 15/3 kl. 8.28 med nye kommentarer fra Bach Gruppen.

Større aktivitet, øgede indtægter fra udlejning af investeringsejendomme og frasalg var en særdeles god forretning for Bach Gruppen Holding i 2021.

Den Viborg-baserede koncern øgede den samlede omsætning med 430 mio. kr. til 1.195 mia. kr., fremgår af udtrukne tal fra koncernens endnu ikke offentliggjorte regnskab.

– Vi er meget stolte og tilfredse med resultatet, der må betegnes som det bedste i vores historie. Det sker i lyset af, at 2021 var et meget særegent år, hvor Corona og meget omskiftelige markedsforhold var en udfordring, fortæller Palle Buhl Jørgensen, direktør i Bach Gruppen Holding, i en pressemeddelelse fra selskabet.

Frasalg har helt overordnet været det, der har genereret den største omsætningsfremgang, oplyser selskabet i en mail til Licitationen.

Om Bach Gruppen

Bach Gruppen har udviklet og opført ejendomme i Danmark i mere end 50 år og beskæftiger 331 ansatte.

Bach Gruppen råder over mere end 253 udlejningsejendomme med cirka 627.000 kvm bolig og erhverv.

19 pct. af aktivmassen ligger i København, mens resten primært ligger i vækstområder som Viborg, Herning og Vejle.

Koncernens vidt forgrende aktiviteter skabte dertil det,  som betegnes "et historisk godt resultat" på 392 mio. kr. før skat og en forrentning af egenkapitalen med 17,4 pct. efter skat.

Store salg

I 2021 blev en række større ejendomme og byggegrunde afhændet, herunder boliger og en logistikejendom ved Roskilde samt flere ejendomme og byggeretter i København.

– Vi valgte i 2021 at effektuere et planlagt frasalg af en række ejendomme og grunde. Fordi det var en del af vores strategi, og fordi vi vurderede, det ville være gunstigt i markedssituationen. Men selv hvis vi ser bort fra disse engangsindtægter, så har det været et særdeles positivt år for Bach Gruppen koncernen, fortæller Palle Buhl Jørgensen. 

Det skyldes blandt andet færdiggørelsen af en række byggeprojekter, der resulterede i en fremgang i koncernens bruttolejeindtægter.

Koncernen råder nu over investeringsejendomme til en værdi af 3,9 mia. kr.

Med fokus på investering i og udlejning af investeringsejendomme forventer Bach Gruppen Holding koncernen et resultat før skat i niveauet 200 - 250 mio. kr. i 2022.

Omsætningen forventes også at lande på et lavere niveau har Bach Gruppen efterfølgende oplyst til Licitationen, uden at konkretisere det.

Ikke helt i mål med betonsag

Betonsagen om underlødig beton i fundamentet under Njals Tårn samt, at der er fundet lavere styrker end projekteret i søjler op gennem det 26 etager højhus, er stadig ikke afsluttet, fortæller koncernen.

Det væsentligste omkring er afklaret, "selvom vi ikke er helt i mål endnu," lyder det fra Palle Buhl Jørgensen i pressemeddelelsen.

Ikke mindst mangler stadig afslutningen på det omfattende prøveprogram, som Bach Gruppen har igangsat helt til tops for at fastslå omfanget af lavere styrker i højhusets søjler. 

Bach Gruppen havde ventet at kunne aflevere rapporten i november sidste år, men i januar fremgik af en aktindsigt ved Københavns Kommune, at koncernen ventede at kunne aflevere i slutningen af marts.

Licitationen har opfølgende spurgt til sagen, og Martin Rasmussen, direktør i Bach Gruppen svarer i en mail, at de samlede omkostninger for oprydningen fra betonsagen endnu ikke er opgjort. Men som tidligere beskrevet afsatte Bach Gruppen omkring 100 mio. kr. i sit 2020-regnskab til genopretning:

- Det har derfor ikke indflydelse på regnskabet for 2021. De samlede omkostninger er endnu ikke opgjort, men de er under det afsatte beløb, skriver direktøren. 

 Læs Licitationens dækning af betonskandalen på denne side.

Bach Gruppen Holding
mio. kr. 2021 2020
Omsætning 1.195 763
Resultat før finansielle poster (EBIT) 415 140
Resultat før skat 392 144
Årets resultat 319 133
Aktiver i alt 6.707 6.957
Egenkapital inkl. minoritetsinteresser 1.946 1.835
Antal ansatte (gns.) 331 352
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.074