23948sdkhjf

Nrep og Tetris indgår milliardaftale om seniorboligfællesskaber

Nrep køber en portefølje på otte Agorahaver, et boligfællesskabskoncept for seniorer udviklet af Tetris. Prisen er på cirka 1,3 mia. kr., oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Da Nrep i 2019 købte sig ind i Tetris, stod ejendomsudvikleren klar til at udrulle et nyudviklet koncept for lokale boligfællesskaber. Nu, to og et halvt år senere, er de tre første boligfællesskaber fuldt udlejede, og yderligere fem står færdige inden for de næste to år. Det disse projekter med mere end 500 boliger på samlet 40.000 kvm, som NREP køber.

Handlen sikrer Tetris kapital til at udbrede Agorahavere-konceptet yderligere og opbygge en ny portefølje. 

– Vi købte os ind i Tetris, fordi vi troede på deres boligfælleskabskoncept og forretningen i det hele taget. Begge har vist deres berettigelse, og denne handel skal sikre, at Tetris får muskler til at opbygge den næste portefølje af Agorahaver. Vores ejerskab af den første portefølje sikrer desuden, at den samlede portefølje af Agorahaver bliver i familien, så der inden for de næste par år eventuelt vil kunne gennemføres et større samlet exit, siger Claus Borkenfelt, investeringsmanager i Nrep, i pressemeddelelsen. 

Aftale med Raundahl & Moesby

Tetris indgik i juni sidste år et strategisk samarbejde med den aarhusianske totalentreprenør Raundahl & Moesby om opførelsen af seniorbofællesskaber i Vestdanmark, som skulle sikre fart på udrulningen af Agorahaverne-koncept og gør samtidig konceptet landsdækkende.

– Vores fælles ambition er at opføre omkring 20 nye seniorvenlige boligfællesskaber i og omkring de større byer i Jylland og på Fyn i løbet af de næste fem år, sagde direktør i Raundahl og Moesby, Carsten Raundahl, i den forbindelse.

Det lå allerede i den oprindelige forretningsplan fra 2019, at Nrep skulle købe denne første portefølje af Agorahaver ud af Tetris – netop med øje for at skabe yderligere vækst. 

– Handlen er dermed udtryk for, at Tetris har leveret fuldt ud på forretningsplanen. Det er imponerende, hvordan man har formået at konvertere de indledende analyser til et prisbelønnet koncept og udrullet i et tempo og med en stærk udlejningshistorik, siger Claus Borkenfelt. 

Otte - 10 nye projekter på vej

Agorahavernes første boligfællesskab, Ibihaven, ligger i det østlige Slagelse. Det rummer 76 moderne boliger og det åbnede for indflytning i 2020. Efterfølgende er Hermanhaven og Augusthaven, begge på 60 boliger og beliggende i Næstved, åbnet.

Med udgangspunkt i egne lejelejligheder, har beboerne adgang til den store overdækkede atriumhave og en række andre fællesarealer.

De næste fem Agorahaver opføres i Odense, Holbæk, Slagelse, Greve, og Kolding, og den første er klar allerede sidst på året. 

Forventningen til næste rul af seniorbofællesskaber er pt., at der bliver tale om otte-10 lokaliteter, der kan igangsættes over de kommende par år. Flere af disse er allerede sikret. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078