23948sdkhjf

Ærlig milliardær om salg af stålkoncern: - Familien må ikke stå i vejen for vækst

Familien Møller Hansen har i to år søgt efter en ny ejer til livsværket. Valget faldt på nogen, som familien flere gange har udkonkurreret

Egentlig kunne DS Gruppen i Hobro have fortsat som familievirksomhed og lavet stålkonstruktioner, stålbeklædning til tag og facader samt beton.

Sådan som det har været siden 1969.

Men de seneste års vækst - og det som virksomheden kigger ind i - har gjort, at grundlægger Svend Møller Hansen og hans søn Mads Møller Hansen nu har valgt at sælge virksomheden til tyske Goldbeck GmbH.

- Væksten fortsætter lige op i himlen, og det føler vi os forpligtet til at forfølge. Derfor var der behov for at få en ny ejer, siger Mads Møller Hansen.

- Familien må ikke stå i vejen for væksten og udviklingen. Vi har set på, hvad der var bedst for virksomheden, og derfor har vi kigget os omkring for at se, om der var nogle andre end os, der ville være bedre ejere, siger han.

Har søgt efter ejer i to år

Mads Møller Hansen fortæller, at processen begyndte for godt to år siden.

- Processen har taget længere tid end planlagt. På grund af corona har vi ikke kunnet rejse rundt og holde møder, men vi har taget os den tid, som var nødvendigt, siger han.

Undervejs i processen fandt familien Møller Hansen frem til "en håndfuld" europæiske virksomheder, der kunne være oplagte ejere af DS Gruppen.

- Vi er gået målrettet efter en industriel ejer. Vi kunne ikke se et formål med at sælge til en kapitalfond, pensionskasse eller anden finansiel ejer.

Dialogen med Goldbech GmbH om en fælles fremtid har ifølge Mads Møller Hansen stået på i 13-14 måneder.

- Vi er sikre på, at det er den rigtige løsning for virksomheden - og for Goldbeck, siger Mads Møller Hansen.

Goldbeck er stiftet af og ejes fortsat af familien Goldbeck. Hovedkontoret ligger i Bielefeld, og der er afdelinger over det meste af Europa.

- Det er en virksomhed med en enkelt ejerstruktur, hvor der let kan træffes beslutninger, siger Mads Møller Hansen.

- De har flere gange prøvet at komme ind i Skandinavien, men er hver gang blevet udkonkurreret af DS Gruppen. Derfor var de meget positive, da vi tog kontakt med dem, siger Mads Møller Hansen.

Version 2.0

Selvom DS Gruppen og de over 500 ansatte nu kommer på tyske hænder, ender fortællingen om DS Gruppen ikke her, forsikrer Mads Møller Hansen.

- Det bliver fortællingen om DS Gruppen version 2.0, siger han.

- Den udbygning, der er sket her i Hobro, fortsætter - endda hurtigere end den ellers ville. Vi har fået en ejer, der ser store muligheder.

Det seneste år havde DS Gruppen en omsætning på 2,1 milliarder kroner.

- Det vil i løbet af nogle år være 4 eller 5 milliarder kroner, forsikrer Mads Møller Madsen, der dog ikke vil gå i detaljer med vækstplanen.

Men umiddelbart bliver der intet fysisk tegn på, at Hobros største privatejede virksomhed skifter ejer.

- Vi skal hverken have nye visitkort eller nye flag, siger Mads Møller Hansen, der også fortsætter som administrerende direktør.

- I morgen bliver lige som i dag - bare med nogle nye ejere, siger han.

At den nye ejer lader DS Gruppen fortsætte som en selvstændig enhed, har også haft en betydning i forhold til at finde en ny ejer.

- Det har selvfølgelig også spillet ind, at de ikke vil flytte noget væk fra Hobro, men skubbe yderligere på den udvikling, vi har stået bag. Både familien og virksomheden har jo rødderne her, siger Mads Møller Hansen.

Bonus til medarbejderne

Da familien Møller Hansen mandag middag informerede de godt 500 ansatte om salget, blev der samtidig meldt ud, at de ansatte sammen med lønnen for april kan se frem til en økonomisk bonus.

- Det betyder, at der udbetales på den gode side af 60 millioner kroner til medarbejderne, siger Mads Møller Hansen.

- Det her har hverken min far eller jeg kunnet opbygge, hvis vi ikke havde haft nogle gode medarbejdere. Vi skylder dem meget.

- Det er en kærkommen lejlighed til at vise vores respekt og sige tak for nu - og så selvfølgelig håbe, at de også tager godt imod de nye ejere og er lige så dedikeret til arbejdet som hidtil, siger Mads Møller Hansen.

Hvor meget familien får ud af salget af Svend Møller Hansens livsværk, vil sønnen ikke ud med.

- Det holder vi for os selv, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156