23948sdkhjf

Cecilia Lonning-Skovgaard trækker sig som borgmester

Cecilia Lonning-Skovgaard (V) trækker sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, annoncerer hun tirsdag aften på sin Facebookprofil. 

- Jeg har her til aften valgt at stoppe som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. Det gør jeg, da de mange negative pressehistorier i de seneste måneder skygger for partiet og for muligheden for at føre borgerlig-liberal politik i København. Det ønsker jeg ikke. Jeg skal heller ikke lægge skjul på, at de seneste måneders intense pressedækning har været hårde for mig og for familien, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard.

Opslaget kom knap en time efter, at Venstres Ungdom i København havde oplyst til DR, at de ikke længere kunne støtte Cecilia Lonning-Skovgaard som borgmester.

Hendes afgang fra borgmesterposten betyder desuden et farvel til Københavns Rådhus, da Cecilia Lonning-Skovgaard også trækker sig fra sin plads i Borgerrepræsentationen. Hun erstattes af Heidi Wang, skriver Ekstra Bladet.

Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, udtrykker i en kommentar til Ritzau forståelse for den nu tidligere borgmesters beslutning.

- Jeg har respekt for, at Cecilia Lonning-Skovgaard har besluttet at trække sig som borgmester. Det står klart, at ingen var tjent med den nuværende situation. Jeg håber, at alle nu vil komme godt videre.

Jens-Kristian Lütken bliver ny beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, oplyser Venstres gruppe i København til DR. Han sidder i forvejen i Borgerrepræsentationen i København og er gruppeformand for Venstre på rådhuset.

Åbent, kritisk brev fra 2000 ansatte

Cecilia Lonning-Skovgaards afgang som borgmester er kulminationen på et forløb, hvor borgmesteren, af ansatte i sin egen forvaltning, er blevet beskyldt for at skabe et dårligt arbejdsmiljø.

Kritikken i januar, hvor fagforeningerne Djøf og HK på vegne af 2000 ansatte i forvaltningen skrev et åbent brev med kritik af hende efter flere fyringer.

Dernæst kom det frem, at borgmesteren havde ansat advokater til at undersøge sine egne ansattes håndtering af aktindsigter, som hun var uenig i. Det kom også frem, at ansatte følte sig chikaneret og mobbet af borgmesteren.

- Jeg er kun et menneske, og der har været meget pres på. Jeg skal arbejde med mig selv fremadrettet og blive bedre til at håndtere pressede situationer, så jeg holder det internt og ikke lader det gå ud over andre mennesker, sagde Cecilia Lonning-Skovgaard til Politiken i februar.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125