23948sdkhjf

Ministerturne: Astrid Kragh tager hul på borgermøder omkring fremtidens ældrepleje

I dag tager ældreminister Astrid Kragh hul på en stribe af i alt fem borgermøder, der skal handle om fremtidens ældrepleje.

Første møde foregår i Aalborg torsdag eftermiddag og inviterer borgere, ansatte, pårørende, lokalpolitikere, organisationer og andre interesserede ind til en snak om fremtidens udfordringer og løsninger på ældreområdet.

Det er især den frie ældrepleje og den nye ældrelov, der er på tapetet.

Med nytårstalen annoncerede statsministeren en ny ældrelov med fokus på klare værdier, værdighed, valgfrihed, selvbestemmelse og få regler og dokumentationskrav.

I februar nedsatte social- og ældreminister Astrid Krag et nyt rådgivende panel og tre ekspertgrupper, som skal sikre, at praktiske løsninger fra dagligdagen i ældreplejen inddrages i arbejdet med en kommende ældrelov.

Der går stadig meget tid med proces, bureaukrati, kontrol og skemaer, og der mangler tid til nærvær og omsorg. Det går ud over arbejdsglæden, gør det svært at rekruttere nye medarbejdere og giver en velfærd, der ikke altid lever op til forventningerne.

Derfor er kernespørgsmålene til møderne: Hvad er det vigtigste i vores velfærd? Hvordan skal vi indrette fremtidens ældrepleje? Hvordan får vi flere til at arbejde i vores ældrepleje? Hvilke forventninger skal vi som borgere kunne have til vores ældrepleje? Det og meget andet skal debatteres på borgermøderne.

De fem møder er fordelt med ét i hver region i perioden marts til maj 2022.

Fakta: Her finder de 5 møder sted

  • Torsdag den 17. marts: Borgermøde i region Nordjylland, Aalborg
  • Mandag den 4. april: Borgermøde i region Midtjylland, Silkeborg
  • Mandag den 25. april: Borgermøde i region Syddanmark, Middelfart
  • Mandag den 9. maj: Borgermøde i region Hovedstaden, Københavns vestegn (by under afklaring)
  • Mandag den 30. maj: Borgermøde i region Sjælland, Ringsted

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062