23948sdkhjf

P&O Ferries fyrer 800 britiske søfolk uden varsel efter dagens usædvanlige driftstop

Den britiske avis The Guardian erfarer nu, at P&O Ferries har afskediget samtlige af sine omkring 800 britiske søfolk uden det var varslet og med øjeblikkelig virkning.

Rederiet beordrede tidligere i dag hele flåden af færger omkring de britiske øer i havn med besked om at losse biler og passagerer og afvente i havn indtil der kom en vigtig meddelelse fra rederiet til offentligheden.

Læs også: Netop nu: Mystisk stop hos P&O Ferries - alle færger beordret i havn

Der kom ifølge britiske medier hurtigt spekulationer om, at rederiet enten var gået konkurs eller ville afskedige sine britiske søfolk. Ifølge The Guardian er der således det sidste, der skulle være tale om.

Rederiet P&O Ferries ejes af terminaloperatøren DP World med base i De Forenede Arabiske Emirater og har gennem lang tid mødt kritik i England for at udflage færgeflåden fra britisk flag til Cypern. 

Ifølge The Guardian kalder de britiske fagforeninger, der organiserer søfolkene, dagens manøvre for et skandaløst bedrag, når 800 søfarende afskediges uden videre varsel.

Det har ikke været muligt for The Guardian at få en kommentar fra P&O Ferries, men i et notat til rederiets personale - lagt på sociale medier af Labour-parlamentsmedlemmet Karl Turner – lød det tidligere i dag, at der ville blive udsendt ”en større meddelelse, som med støtte fra vores aktionær DP World vil sikre langsigtet levedygtighed for P&O Ferries".

Her kl 14:30 dansk tid ligger P&O Ferries' flåde af færger fortsat i havn.

I følge Sky News vil sejladsen først blive genoptaget om nogle dage. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094