23948sdkhjf

Stor kritik fra flere sider af P&O Ferries’ massefyring uden varsel

Køer i Dover og varsler om protestaktioner i flere britiske havne i dag efter kontroversiel massefyring af britiske søfolk i går

P&O Ferries opfordrer nu sine kunder til at benyttet konkurrenten DFDS, når de skal krydse Den Engelske Kanal mellem Dover og Calais. Det sker efter, at P&O Ferries i går formiddags pludselig beordrede hele sine flåde af færger i havn med besked om at losse passagerer og biler, og derefter afvente en offentliggørelse af en besked fra rederiet til offentligheden.

Læs også: P&O Ferries fyrer 800 britiske søfolk uden varsel efter dagens usædvanlige driftstop

I dag, dagen der på, oplyser den britiske fagforening RMT til BBC News, at der er planlagt demonstrationer i havnene Dover, Hull og Liverpool – de tre britiske havne, P&O Ferries opererer ud fra.

Samtidigt lyder der kritik fra den britiske regering, der ifølge BBC News nu vil genoverveje sine kontrakter med P&O Ferries, efter gårsdagens masseafskedigelse af britiske medarbejdere.

Vred minister

- Jeg er ærlig talt vred over den måde, de ansatte er blevet behandlet på. P&O Ferries' handlinger var helt uacceptable. Rapporter om arbejdstagere, der blev givet nul varsel og eskorteret fra deres skibe af vagter med øjeblikkelig virkning, mens de fik at vide, at billigere alternativer ville overtage deres jobs, viser den ufølsomme natur, P&O her viser, sagde Robert Courts, Maritime Minister i den konservative britiske regering til BBC News.

Den bebudede besked fra rederiet i går kom nogle timere senere med budskabet om, at omkring 800 britiske søfolk i rederiet var blevet afskediget med øjeblikkelig virkning og skulle forlade skibene. 

Læs også: Netop nu: Mystisk stop hos P&O Ferries - alle færger beordret i havn

Ifølge britiske medier holdt der i flere af havnene busser med nye besætninger, klar til at komme ombord. Der blev ligeledes rapporteret, at busserne var beskyttet af private vagtselskaber. 

Videobesked på nettet

Ifølge kilder hos de fyrede medarbejdere blev medarbejdere parallelt med beskeden til offentligheden orienteret om deres afskedigelse via en for-optaget video fra P&O Ferries’ ledelse, der efterfølgende er lagt på sociale medier. 

”Vi har haft et tab på 100 mio. pund år efter år, som er blevet dækket af vores moderselskab DP World. Dette er ikke bæredygtigt. Uden disse ændringer er der ingen fremtid for P&O Ferries”, lød det i går i en Twitter-besked fra rederiet.

Ændringerne, der henvises til, er en erstatning af de hidtidige britiske søfolk med søfolk fra en ekstern udenlandsk samarbejdspartner. 

Køer i Dover

P&O Ferries har gennem de senere år udflaget store dele sin flåde på 13 overvejende ro/pax-færger til Bahamas- og Cypern-flag. Kun to skibe er aktuelt under Hollandsk flag, men ingen af skibene er længere er under britisk flag selv om samtlige skibe opererer på britiske havne – noget der løbende har mødt kritik fra fagforeninger og politikere i England.

Der blev i går meddelt, at P&O Ferries¨operation ventes indstillet ” i nogle dage”. Der er siden ikke kommet yderligere oplysninger om, hvornår ruterne i Nordsøen, på Den Engelske Kanal og i Det Irske Hav genoptages. 

Der har siden P&O Ferries’ driftstop i går været store køer af lastbiler i Dover. Udover P&O Ferries opererer også DFDS og Irish Ferries ud fra Dover.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094