23948sdkhjf

Aftale på plads: Her skal arresthus med 400 pladser bygges

Slagelse Kommune bliver hjemsted for en ny arrest, som får plads til 400 indsatte og efter planen står klar i 2027. Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Kriminalforsorgen indleder nu et samarbejde med kommunen om det nye arresthus, der skal afhjælpe kapacitetsudfordringerne i kriminalforsorgen og etables som led i den nye flerårsaftale for kriminalforsorgen, der blev indgået i december 2021.

Som tidligere beskrevet var Slagelse sammen med Sorø og Ringsted Kommuner i spil til det nye, stort områdearresthus.

– Jeg er utrolig glad for, at kriminalforsorgen har valgt at arbejde videre med at placere den nye arrest i Slagelse Kommune. Jeg glæder mig ikke mindst fordi, vi sammen med den nye arrest også har udsigt til, at flere hundrede arbejdspladser flytter til Slagelse, hvilket givetvis også vil tiltrække flere borgere til kommunen, udtaler borgmester i Slagelse Kommune, Knud Vincents (V), i pressemeddelelsen.

Enedelig placering skal fastlægges 

Arresten skal kunne anvende den nyeste teknologi for at sikre bedre arbejdsforhold for fængselsbetjentene samt have tilstrækkelige faciliteter til at understøtte de indsattes mulighed for uddannelse, beskæftigelse og besøg. 

Der vil nu blive arbejdet videre med at få formaliseret samarbejdet mellem Kriminalforsorgen og Slagelse Kommune samt med at identificere et areal, der på sigt ønskes erhvervet til opførelse af arresten. 

Den nærmere placering af arresten besluttes af aftalepartierne bag flerårsaftalen for kriminalforsorgens økonomi 2022-2025 på baggrund af et oplæg fra kriminalforsorgen og i dialog med Slagelse Kommune. Der arbejdes hen imod, at den nye arrest kan tages i brug i 2027.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094