23948sdkhjf

Nyt udbud: Nu kan de første byde på boligbyggeri på gammel sygehusgrund

Udviklingen af de ikoniske røde murstensbygninger, som tidligere husede Amtssygehuset i Aarhus, til en bydel med mange hundrede nye boliger når en milepæl.

Aarhus Kommune har netop offentiggjort det første udbud på det tidligere amtssygehus, som kommunen købte af Region Midtjylland helt tilbage i 2015.

Udbuddet indeholder et byggefelt med plads til boliger og dagligvarebutik på hjørnet af Viborgvej og Tage-Hansens Gade samt den gamle hospitalskiosk. Begge bygninger skal sammen med portbygningen udgøre rammerne om en ny kvartersplads.

- Jeg har høje forventninger til, at udviklerne vil lægge sig i selen for at leve op til de standarder, der kendetegner området. Jeg forventer, de lader sig inspirere af de bevaringsværdige hospitalsbygninger og bygger videre på kulturmiljøet for at understrege Amtssygehusets identitet, Siger Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Tidligere kiosk bliver bevaret 

På hjørnegrunden kan der lige som i dag bygges i op til seks etager. Bygningen skal opføres i karréstruktur, og minimum 30 pct. af boligerne skal være familieegnede. Parkering kommer for både beboere og handlende til at foregå i parkeringskælder under bygningen. 

Den gamle kiosk på cirka 45 kvm skal bevares og udvikles på en måde, så den i fremtiden kan bruges til kultur, erhverv, offentlige formål, detail eller bylivsunderstøttende formål og bidrage til liv og aktiviteter på den nye kvartersplads.

Mulighed for 101.500 etagemeter

I 2017 vandt et hold bestående af Tegnestuen Vandkunsten og Sleth som underrådgiver opgaven med at forme rammerne om omdannelsen af områrdet.

Sidenhen er rammerne for udviklingen af det tidligere sygehusområde til et nyt bykvarter med respekt for de byhistoriske rødder konkretiseret og har udmyntet sig i en udviklingsplan vedtaget af byrådet i Aarhus i december 2021. 

En del af de oprindelige bygninger er udpeget til bevaringsværdigt kulturmiljø i Kommuneplanen og skal bevares. Planen rummer mulighed for at realisere op til 101.500 etagemeter - heraf cirka 17.500 etagemeter i eksisterende bygninger. Bebyggelsen vil være i 2-6 etager. Planen rummer i alt mulighed for cirka 900 boliger.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187