23948sdkhjf

Tidligere Fjord Line-direktør i spidsen for svensk batteri-fremstød i Danmark

Den svenske virksomhed Echandia, der udvikler batterisystemer til maritimt brug, ekspanderer på det danske marked gennem ansættelsen af Morten Larsen som chef for forretningsudvikling i Danmark

Med batterileverancen til de nye københavnske havnebusser har Echandia allerede fodfæste i landet. Men da det danske maritime elektrificeringsmarked er i en ekspansiv vækstfase, har det svenske selskab ansat den tidligere CTO i Fjord Line Morten Larsen, med en bred baggrund fra den maritime industri, til at lede forretningsudviklingen i Danmark.

Det skriver Echandia i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at byde Morten Larsen velkommen til Echandia. Han har rykket tekniske grænser for at gøre skibsfart mere bæredygtig og mere energieffektiv gennem hele sin karriere. Kombinationen af Mortens dybe forståelse for den maritime sektor og hans viden om det danske marked vil hjælpe Echandia til yderligere at etablere sin tilstedeværelse i Danmark. Det danske marked er særligt interessant og vigtigt for Echandia, og med Morten ombord er vi klar til at fremme den bæredygtige udvikling af den maritime sektor på det danske marked, siger Magnus Eriksson, CEO og grundlægger af Echandia.

Og Morten Larsen ser oplagte muligheder i det danske marked:

- Selvom shipping har været i konstant forandring, er transformationen forude den mest grundlæggende, jeg nogensinde har set. Alene mængden af havbaseret trafik mellem de danske øer med relativt korte afstande gør batteri-elektriske løsninger til en "no-brainer, siger Morten Larsen.

Morten Larsen var som CTO en nøgleperson i Fjord Lines flådefornyelsesprogram, der bl.a. ledte til bygningen af de to LNG-drevne cruisefærger ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’. Siden arbejdede han som ekstern konsulent for rederiet under bygningen af hurtigfærgen ’Fjord FSTR’.   

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109