23948sdkhjf

Brancheforening: Vi er klar til flere entreprenører - også dem som har kamera med på arbejde

Da Danske Maskinstationer for nogle år siden tilføjede et ”E” til navnet og blev til DM&E, var det fordi man gerne ville imødekomme den del af medlemsskaren, som udover det traditionelle maskinstationsarbejde i landbruget også udfører entreprenørarbejde, typisk dræn- og kloakarbejder, byggemodning og andre opgaver, relateret til anlægsarbejde.

Det blev en solid succes. Antallet af medlemmer har siden været stigende og vokser fortsat, både i antal og i bredden af opgaver som virksomhederne løser, og foreningen tager derfor yderligere et skridt, fordi man føler et behov for at fokusere mere på denne del af medlemsskaren. Entreprenørdelen udgør i dag den største del af medlemmerne, og bør derfor også være mere synlige, mener foreningen.

- Det betyder naturligvis ikke, at der vil være mindre fokus på landbrugsdelen, men vi vil meget gerne signalere, at vi er en professionel partner på entreprenørområdet. Vi oplever stor interesse for det foreningsarbejde, vi udøver, og det er ikke mindst de services vi tilbyder, som trækker i de mindre og mellemstore entreprenørvirksomheder, siger Bent Juul Jørgensen, branchedirektør i DM&E, i en pressemeddelelse.

Brancheforeningen har 680 medlemsvirksomheder, hvoraf hovedparten i dag er helt eller delvist entreprenørvirksomheder. Brancheforeningens entreprenørafdeling repræsenterer en samlet omsætning i medlemsvirksomhederne på 4,4 mia. kroner.

Stor bredde og samarbejde på tværs

DM&E samarbejder i høj grad på tværs af branchen, og det giver en stor bredde i den måde, hvorpå man kan servicere medlemmerne, hvad enten det er jordentreprenører, nedrivningsvirksomheder eller kloakmestre.

- Vi hylder samarbejder på tværs, og vi har i dag flere tætte samarbejder med andre organisationer, så vi kan trække ekspertise ind til vore medlemmer. Det er der mange fordele ved for alle parter. Eksempelvis har vi en tæt relation til Danske Kloakmestre, og vi samarbejder naturligvis også med DI Byggeri, fortæller han, og tilføjer at foreningen har bred pallette af rådgivning til virksomhederne:

- For det første sidder vi med ved bordet, der hvor der tages politiske beslutninger. Vi er høringspart, og deltager således direkte i debatten. Desuden har vi en faglig rådgivning i eget hus, som er ganske omfattende. Det gælder juridisk rådgivning, økonomisk rådgivning, ledelsesrådgivning, og vi har pensions- og forsikringsordninger – og rådgivning i forbindelse hermed, siger han.

- Kloakmestrene fylder i vores entreprenørafdeling, men vi har også nedrivere og jordentreprenører, og vi kan sagtens være attraktive for andre også, fordi vi satser på en tæt og nærværende dybde og faglighed i den direkte dialog, vi har med medlemmerne, fremhæver han.

 Kamera med på arbejde

Sebastian Skipper Ravn, som er chefkonsulent i DM&E Entreprenør, forklarer, at brancheforeningen for eksempel har et samarbejde med Danske Kloakmestre om kurser i TV-inspektion:

- 90 pct. af vore medlemmer, der arbejder med kloakering, har også en eller anden form for kamera med på arbejde. Den del af arbejdet vil vi gerne være med til at professionalisere, siger Sebastian Skipper Ravn.

- Vi har også en række andre kurser, for eksempel et Ajourføringskursus, som er rettet mod kloakmestrene, der sætter fokus på regler og retningslinjer, samt sikkerhed på området, og vi er i gang med Sjakbajskurser, som giver ledelsesværktøjer til formænd. Desuden arrangerer vi netværksmøder og sammensætter virksomheder i erfa-grupper efter type af virksomhed, så de passer sammen, fortæller Sebastian Skipper Ravn, og tilføjer, at der det hele taget op til fællesskab blandt medlemsvirksomhederne.

Der er flere årlige arrangementer, hvor medlemmerne kan mødes. Det gælder blandt andet ”Vidensdage”, hvor der i flere spor køres kurser og indlæg. Et arrangement, hvor det sociale også er i høj kurs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078