23948sdkhjf

Tocifret vækst i Danmarks robotindustri i 2021

Med en omsætning på 21,1 milliarder kroner svarende til en 12 procents stigning fra året før, præsterede Danmarks robotindustri en stærk vækst i 2021 ifølge nye tal fra den nationale klynge, Odense Robotics.

Tallene er offentliggjort i dag i Odense Robotics Insight Report 2022, den nationale klynges første analyse af Danmarks robot-, automations- og droneindustri.

- Rapporten viser, at Danmark fortsat er en af verdens ledende robotnationer. Industrien præsterede en stærk vækst på 12 procent sidste år, og mange virksomheder inden for kollaborative og mobile robotter leverede endda højere vækstrater. Den globale mangel på arbejdskraft hos slutbrugeren øger efterspørgslen på automationsløsninger og er med til at udvide brugen af dansk robot- og droneteknologi til nye sektorer såsom logistik, handel, byggeri, sundhed og energi, siger Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics, i en pressemeddelelse.

- Odense Robotics er også stolt over at præsentere de første tal nogensinde for, hvordan Danmarks robot-, automations- og droneindustri bidrager til den grønne omstilling. Ikke mindre end 78 procnet af virksomhederne leverer løsninger, der bidrager til deres kunders grønne omstilling og/eller cirkulære økonomi. Det viser uden tvivl, at den danske robotindustri spiller en vigtig rolle i den globale grønne værdikæde, fortsætter han.

Bidraget til den grønne omstilling sker hovedsagelig ved at gøre det muligt for kunderne at reducere deres brug af ressourcer og materialer (56 procent), blive mere energieffektiv (43 procent) og øge deres produkters livscyklus (32 procent).

Megatrends øger efterspørgslen

Ifølge virksomheder er den stærke vækst drevet af en række globale megatrends, nemlig den globale mangel på arbejdskraft, det øgede behov for effektivisering, og et stigende fokus på den grønne omstilling og forsyningssikkerhed. Det skaber en efterspørgsel blandt nye sektorer, mens eksisterende kunder investerer i flere robotløsninger efter at have set effekten.

Mens omsætningen voksede med 12 procent for industrien over hele linjen, præsterede nogle af de mere veletablerede virksomheder såsom Universal Robots og Mobile Industrial Robots mere end 40 procent stigning i omsætningen.

Og mens mange scaleup virksomheder oplevede udfordringer sidste år, formåede en del at ekspandere i markedet. For eksempel Unicontrol, som leverer automationsløsninger med 3D-maskinstyring til entreprenørbranchen, meddelte i denne måned, at de sidste år firedoblet deres omsætning.

Download hele rapporten (PDF).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157