23948sdkhjf

Årets robotvirksomhed kåret: Vinderen er…

Onsdag aften løb arrangementet Odense Robotics Awards 2022 af stablen i forbindelse med robotmessen R-22.

I den anledning skulle der deles to priser ud; dels til ”årets robotvirksomhed” og dels til ”årets robotstartup”.

Og det blev Capra Robotics, der løb med hovedprisen som årets robotvirksomhed.

- Prisen er en hyldest til Capra Robotics' stærke fundament skabt af virksomhedens stifter Mads Bendt og teamet, som vi har bygget op over de sidste par år. Capra Robotics har en ambition om at revolutionære brugen af udendørs robotter inden for inspektion og overvågning, service og vedligeholdelse i byområder, og logistik. Potentialet er stort, og vi er ydmyge over, at Danmarks robot-, automations- og droneindustri har valgt at anerkende Capra Robotics med denne pris, sagde administrerende direktør i Capra Robotics, Niels Jul Jacobsen.

 Capra Robotics har en ambition om - på kort tid - at blive Europas førende producent af udendørs mobile robotter. På mange danske industrianlæg kører Capra Robotics' mobile udendørs robotter allerede rundt for at varetage rutinemæssig inspektion i alt slags vejr. Nu vil den århusianske robotvirksomhed erobre verdenen. Derude venter nemlig et marked for udendørs selvkørende robotter estimeret til en samlet værdi på 60 milliarder kroner.

Capra Robotics vandt over to andre finalister: Blue Ocean Robotics og Universal Robots.

Skruerobot overtager opslidende arbejde

Spin Robotics vandt titlen ”årets robotstartup”, foran fire andre finalister: Aim Robotics, Aris Robotics, Uniwelco og Weldingdroid.  

- Det er en stor ære at blive kåret som ”årets robotstartup 2022”. Vi har haft stort fokus på vores teknologiudvikling og har nu et stærkt produkt, der kan overtage det opslidende skruearbejde, som foregår manuelt i mange virksomheder. Vi er et godt team med store globale vækstambitioner. Opskalering i Europa er det, vi fokuserer på nu. Prisen er en fantastisk anerkendelse af vækstpotentialet både i vores virksomhed og vores produkt, siger administrerende direktør i Spin Robotics, Teit Silberling.

Spin Robotics satte turbo på produktudviklingen, mens de var i Odense Robotics StartUp Hub, et inkubatormiljø for ambitiøse robot- og dronestartups hos Dansk Teknologisk Institut i Odense. Sidste år lancerede Spin Robotics virksomhedens første kollaborative skruerobot, og de er nu i fuld gang med at skalere virksomheden op. I første omgang har den odenseanske robotstartup fokus på Europa, men allerede fra slutningen af 2022 vil Spin Robotics også ind på de amerikanske og asiatiske markeder.

Priserne afgøres i en afstemning blandt de cirka 300 medlemmer af Odense Robotics, Danmarks nationale klynge for robot, automation og droner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.127