23948sdkhjf

Forsvaret indsætter ingeniørtropper på Rigshospitalet

På mandag rykker 30 soldater fra Forsvarets Ingeniørregiment ind på Rigshospitalet, hvor de skal være i fire dage.

Det sker for at hjælpe med at fremskynde byggeriet af Mary Elizabeths Hospital, der tidligere gik under navnet BørneRiget, som netop nu bliver bygget ved siden af det gamle Rigshospitalet på Blegdamsvej i København.

De 30 soldater skal nemlig opføre en såkaldt feltbro på Henrik Harpestrengs Vej, som lastbiler med elementer til byggeriet skal kunne krydse.

Det oplyser Region Hovedstaden til TV 2 Lorry.

Der er brug for broen, fordi der netop nu er et stort hul midt i byggepladsen, hvori man bygger en tunnel mellem Mary Elizabeths Hospital og det eksisterende hospital, oplyser Michael Hyllegaard.

Byggeriet af Mary Elizabeths Hospital

Mary Elizabeths Hospital, tidligere Børneriget er Region Hovedstadens nye hospital til børn, unge og gravide.

Hospitalet kommer til at sprede sig over 58.000 kvm og syv etager, og samler behandling og undersøgelser af børn og unge i alderen 0-18 år under et tag.

Byggeriet er et partnerskab mellem Ole Kirk's Fond, Rigshospitalet og Region Hovedstaden. Center for Ejendomme er bygherre på projektet.

Byggeriet forventes at tages i brug i 2025.

Han er projektchef hos Center for Ejendomme i Region Hovedstaden, som har ansvaret for byggeriet.

- Vi skulle på ganske kort tid finde ud af, hvordan vi kunne etablere en overkørsel til lastbiler i forbindelse med den tunnel, vi er ved at bygge. Så var der en, som sagde, at Forsvaret har nogle broer, som kan bruges til at få militært maskinel frem i terrænet, siger Michael Hyllegaard til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Så vi prøvede at kontakte Forsvaret, og i løbet af ganske kort tid fik vi svar på, at de gerne ville se på projektet, siger han til TV 2 Lorry.

Og sådan kom aftalen med Ingeniørregimentet i stand.

Ifølge Region Hovedstaden ser regimentet det som en unik mulighed for at bygge feltbroen og samtidig afhjælpe konkrete trafikale udfordringer hos Rigshospitalet.

- Sådan en feltbro er et særligt modul, som normalt kan sættes op på fire timer, men denne gang bruger de fire dage på det.

- Idéen i det her er, at Ingeniørregimentet også får en uddannelse ud af det her. Så de er i det militære udstyr i det omfang, det giver mening. Så ja, det vil komme til at virke realistisk, men under hensyntagen til området, siger Michael Hyllested.

Feltbroen ankommer i første omgang til Svanemøllen Kaserne med seks lastvognstog.

Herefter bliver vogntogene bragt til Rigshospitalet, hvor soldaterne fra Skive Kaserne står klar til at samle feltbroen.

Ifølge Michael Hyllested skal man dog ikke gøre sig de store forhåbninger om at se de 30 soldater i aktion på Rigshospitalet.

Hele øvelsen foregår nemlig bag hegnet på byggepladsen, hvor entreprenørerne NCC, LM-Byg og Per Aarsleff arbejder i øjeblikket.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078