23948sdkhjf

Svenskere køber dansk ingeniørvirksomhed med 170 ansatte

Det børsnoterede svenske finansieringsselskab Storskogen har netop meddelt børsen i Stockholm, at selskabet har erhvervet 82 pct. af aktierne i den rådgivende ingeniørvirksomhed Ingeniør'ne A/S.

Det meddeler firmaet, som har hovedsæde i Esbjerg og afdelinger i Odense, Kolding og Aarhus, i en pressemeddelelse.

Med den nye hovedaktionær geares den danske virksomhed til at fortsætte den stærke vækst, der siden 2016 har resulteret i en fordobling af omsætningen og antallet medarbejdere, lyder det også.

Kort om køberen

Storskogen baserer sig på langsigtede investeringer i veldrevne virksomheder, som kan bevare værdigrundlag og identitet. 

Selskabet ejer flere end 300 selskaber i 21 lande med samlet over 7.000 medarbejdere. Der er tal om en ”skov” af virksomheder inden for industri, håndværk og altså nu også engineering. 

I 2021 realiserede Ingeniør'ne med godt 170 ansatte et EBITA på 26,8 mio. kr. Alene i 2021 er der kommet 33 nye medarbejdere til.

Alternativ til fusion

Ingeniørvirksomhedens adm. direktør, John Andresen, peger på netop den kraftige vækst som årsag til det nye ejerforhold. Sammen med sine fem partnere - nu mindretals-aktionærer - vurderer han, at den 50 år gamle virksomhed efterhånden når en størrelse, der vanskeliggør et løbende generationsskifter over tid. 

Alternativet kunne have været at fusionere ind i en større ingeniørkoncern. Ejerkredsen har dog ønsket at fortsætte den spændende hverdag med fokus på nuværende strategi og kultur hos Ingeniør’ne.

– Med Storskogen har vi fået en hovedaktionær, som ikke blander sig i driften, men udelukkende vil være en sparringspartner i bestyrelseslokalet. Det betyder, at vi alle kan fortsætte som hidtil og optræde som en selvstændig virksomhed med fokus på trivsel, kvalitetsprojekter og godt købmandskab, siger John Andresen i pressemeddelelsen.

Ingeniør'ne A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 120,4 104,7
Driftsresultat  26,2 25,2
Resultat før skat 26,1 25,1
Årets resultat 20,3 19,6
Balancesum 105,6 95,9
Egenkapital 34,7 32,4
Gns. antal fuldtidsansatte 155 133
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172