23948sdkhjf

Svenskere i andet bygge-opkøb på en måned: Overtager anlægsentreprenør

Danboring A/S, som har specialiseret sig i gravefri services, no dig, til nedlægning af kabler og rør i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, får ny ejer i form af det børsnoterede svenske finansieringsselskab Storskogen.

Det svenske selskabet køber 90,1 pct. af aktierne i den midtjyske anlægsentreprenør, skriver Storskogen i en pressemeddelelse, hvor det også lyder, at Danboring komplementerer Storskogens øvrige selskabet inden for no dig-services.

Hvor meget købet løber op i, kommer parterne ikke ind på.

Ledelsen fortsætter

Danboring ledes af adm. direktør Heine Serritslev Jørgensen og stifter og forretningsudviklingschef Thorbjørn Risgaard. Sammen fortsætter de ledelsen som minoritetsejere i selskabet. 

Fakta: Storskogen

Opkøber, understøtter og udvikler små og mellemstore selskaber i forretningsområderne industri, handel og service i de nordiske lamde, Tyskland, Østrig, Schweiz og Storbritannien. 

Ved udgangen af 2021 bestod selskabet af 105 forretnignsenheder med mere end 9000 ansatte og en samlet årlig omsætning på mere end 23 mia. svenske kr.

– Vi har haft en positiv udvikling igennem mange år og er meget positive over at have fået en majoritetsejer med et langsigtet perspektiv, betydelig finansiel styrke og stor ekspertise, siger Thorbjørn Risgaard i pressemeddelelsen.

– Sammen med Storskogen, og deres øvrige selskaber indenfor no dig, ser vi frem til at udnytte markedsmuligheder og fortsat vokse og videreudvikle selskabet, tilføjer han.

Aktiviteter i Norden og Tyskland 

Selskabet havde i 2021 et EBITA på 28 mio. kr.  

Danboring blev etablret i 1997, har hovedkontor ved Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg og beskæftiger i dag mere end 35 medarbejder.

Firmaet udfører en bred vifte af no dig-ydelser herunder styrede underboringer til blandt andet vand, afløb, elkabler, fiber og fjernvarme. Udover hovedkontoret i Danmark har selskabet også aktiviteter i Norge, Sverige og Tyskland.

Opkøbet forventes afsluttet i andet kvartal 2022.

Anden opkøb på kort tid

Danboring er Storskogens fjerde opkøb i Danmark inden for de seneste år og det andet i bygge- og anlægsbranchen på kort tid.

Sidste måned kom det således frem, at Storskogen køber aktiemajoriteten i den rådgivende ingeniørvirksomhed Ingeniør'ne A/S med 170 ansatte fordelt på hovedsædet i Esbjerg og afdelinger i Odense, Kolding og Aarhus.

Danboring A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 48,7 42,0
Resultat før finansielle poster 28,1 22,7
Resultat før skat 30,7 21,9
Årets resultat 23,9 17,1
Aktiver i alt 37,2 34,5
Egenkapital 25,9 19,1
Gns. antal ansatte 35 34
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.145