23948sdkhjf

Karriere: Fra fræserfører til topchef med næsten 50 marathon-løb i benene

Jan Dahl, 54 år, skifter fredag den 1. april positionen som salgschef ud med posten som adm. direktør for Wirtgen Denmark A/S. Dermed fuldender han et karriereforløb, som startede hos den danske afdeling af Wirtgen Group for 35 år siden, og som har bragt ham rundt i alle hjørner af virksomheden.

De 35 år fordeler sig over to perioder på tilsammen 31 år. Jan Dahl gjorde sin entré hos Wirtgen første gang i 1987, og i løbet af 11 år nåede han både at være montør, udekørende montør og fræserfører.

Det skriver Wirtgen Danmark A/S i en pressemeddelelse.

Efter fire år med smøreolier hos Statoil Lubricants som salgs- og marketingmand for Danmark, vendte han tilbage til Wirtgen. I Statoil-tiden nåede han også at være indehaver af en Statoil-station med benzinsalg og værksted. Da Statoil ændrede strategi og ønskede selv at være ejer af tankstationerne, blev Jan Dahl bestyrer af Statoil-stationerne i både Taulov, Fredericia og Middelfart samtidig.

Dobbelt op på mandskab og omsætning

I 2001 trådte han så ind ad døren hos Wirtgen i Taulov ved Fredericia igen. Denne gang som menig sælger. I 2002 blev han udnævnt til salgschef for Wirtgen Roads, og i 2004 overtog han også ansvaret for salg af de store asfaltmaskiner i Island, Færøerne og Grønland. I første omgang var Wirtgen repræsenteret i Island via en forhandler, men siden 2008 har firmaet selv taget sig af de tre markeder i Nordatlanten fra Taulov.

- Der er sket meget i årenes løb, men vi har altid ligget stabilt i markedet – med pil opad. Da jeg kom tilbage i 2000, var vi to sælgere hos Wirtgen Denmark. I dag er vi fire. Totalt var vi dengang 14-15 stykker i virksomheden. I dag er vi 29. Omsætningen har fulgt samme vej til mere end det dobbelte, fortæller den nyslåede direktør.

På direktørposten afløser han Jens-Ove Mortensen, som har stået i spidsen for Wirtgen Denmark de seneste 13 år.

Jan Dahl følger udviklingen ikke alene i asfalt-branchen, men på hele entreprenør- og anlægsmaskine-området tæt. Stort branchekendskab og engagement har bragt ham i bestyrelsen for brancheforeningen Maskinleverandørernes sektion 1 for de store entreprenørmaskiner.

 Ikke alt skal asfalteres

Selv om Jan Dahl om nogen har levet for at få asfalteret så meget som muligt så godt som muligt, er der færdselsårer, han foretrækker uden asfalt. I fritiden er han bidt af løb og cykling, og det må gerne foregå på skovveje og -stier. Naturen har høj prioritet for både Jan Dahl og fru Marianne, som nyder at færdes i skov og ved vand. Som dreng var Jan Dahl spejder, og det er han så stadig, om end nu mere på ledelsesplan i KFUM-spejdernes Taulov-gruppe.

Når han finder løbeskoene frem, er det dog ofte for at tilbagelægge nogle kilometer også på asfalt. Således er søndag den 15. maj mærket af i kalenderen. Den dag gælder det Copenhagen Marathon. Det bliver et jubilæumsløb. Ikke for Copenhagen Marathon, men for Jan Dahl, som allerede har tilbagelagt de 42,195 kilometer 49 gange. Nu er han klar til marathon nummer 50. 

Tillige bliver det til både triatlon, halv-jernmænd og forskellige løb på racercyklen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078