23948sdkhjf

Tidligere kommunekontor bliver til boliger - køber vil "vende vrangen ud af” bygningen

Firmaet Sundeved Ejendomme er den nye ejer af det tidligere Sundeved kommunekontor i Ullerup mellem Sønderborg og Aabenraa. Det oplyser Sønderborg Kommune, som har solgt bygningerne, i en pressemeddelelse. 

De nye ejere vil blandt andet bygge kommunekontoret om til lejeboliger. 

Handlen er kommet på plads efter en længere salgsperiode, som blandt andet skyldes betydelige udgifter ved omdannelse af ejendommen til boliger. Derudover er bygningsmassen nedslidt, og en ombygning til boliger vil betyde omfattende krav til klima og brandsikring. 

I foråret 2021 kom der tre bud på ejendommen på Avnbølvej 12 i Ullerup, og i april 2021 godkendte Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune salget af det tidligere kommunekontor. Salget var fra købers side betinget af, at der kan opnås byggetilladelse til et boligprojektet. Den er nu udstedt af Sønderborg Kommune. 

Vil ”vende vrangen ud af” bygningen

Sundeved Ejendommes planer for det tidligere kommunekontor er at bygge det om til lejeboliger ad to omgange. Boligerne vil være fordelt på to-, tre- og fireværelses boliger.

I første etape etableres der fem boliger. 

– Planen er at ”vende vrangen ud af” bygningen ved, at de nuværende indvendige fordelingsgange nedlægges, og de nye boliger vil få indgang fra det fri. Indretningen i lejlighederne bliver en moderne indretning med lyse boliger, og i stueetagen vil boligerne få niveaufri adgang, så gangbesværede også kan finde boligerne attraktive, fortæller Peter Rehhoff, der ejer Sundeved Ejendomme ApS sammen med broderen Martin Madsen, i pressemeddelelsen.

Afhænger af leveringstider og håndværkere 

Han uddyber, at man sigter efter en blandet beboersammensætning med både ældre og yngre.

Udearealerne indrettes med en stiforbindelse, så beboere fremover kan gå rundt om bygningen i haven og igennem bygningen, hvor der etableres en ”port gennemgang”. 

Peter Rehhoff forventer de første boliger er færdige i efteråret 2022, hvilket dog afhænger af leverancetider af materialer samt ledige håndværkere.   

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094