23948sdkhjf

Tysk familiekoncern overtager dansk aktuatorproducent

Virksomheden Concens A/S i Esbjerg, der udvikler og producerer avancerede elektriske aktuatorer, fortsætter nu sin udvikling under nyt ejerskab hos den familieejede tyske koncern Bansbach Easylift, der har været strategisk partner og medejer siden 2017.

De lokale aktionærer sælger hele deres ejerandel og styrker dermed virksomheden til en spændende fremtid, der fortsat vil have Esbjerg som fast base for både udviklingsarbejde, produktion og et stort potentiale for vækst.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Bansbach-familien, siden den trådte ind som medejer, og nu tager vi så skridtet fuldt ud. De lokale ejere fra Bank Lauridsen- og Christensen-familien er et skoleeksempel på udvikling af virksomheder til gavn for lokalsamfundet, og nu er vi klar til en stor industriel spiller som 100 procent ejer. Fremover kan vi endnu bedre optimere på blandt andet produktudvikling og salgsarbejde samt udnytte synergierne fuldt ud, siger administrerende direktør Rene Lynge, der også sælger sin aktiepost, men bliver på posten ligesom alle de øvrige medarbejdere i virksomheden.

Dermed er det på de fleste områder ”business as usual” - både for virksomheden og alle ansatte samt for kunder og leverandører. Markedspositionen med over 90 procent eksportandel vil blive videreført med Concens' egne varemærker, og hele distributionsnettet fortsætter uændret.

For stifterne har det været en lidt vemodig beslutning at overgive virksomhedens videre udvikling til de tyske partnere, men det er samtidig den helt rigtige løsning for fremtiden, siger de.

- Vi ved, at vores ”barn” kommer i gode hænder hos en familiekoncern med sunde værdier, der flugter med vores egne. Det er meget vigtigt for os, at arbejdspladserne bliver her, og Bansbach har garanteret, at Concens har base i Esbjerg mindst ti år. Det er en meget lang og flot garanti i en yderst omskiftelig verden, siger bestyrelsesformand Erik Bank Lauridsen.

Sammen med blandt andet Peder Jørgensen og Steen Christensen stiftede han virksomheden i 2003, og efter ønske fra de nye ejere fortsætter han i bestyrelsen som menigt medlem for at sikre kontinuitet.

- Concens har de seneste ti år udviklet sig meget positivt efter en kæmpe indsats af medarbejderne, og nu er virksomheden klar til det næste skridt. Bansbach er den helt rigtige ejer til at tage Concens videre ud i verden og indfri endnu mere af potentialet, siger Erik Bank Lauridsen.

- Der har været øget interesse for virksomheden, men vi har prioriteret at sælge til en familiekoncern, der har samme værdier som os, er ordholdende og tænker langsigtet for Concens, tilføjer han.

Fra køberens side ser man frem til fortsætte udviklingen i samme strategispor.

- Vi kommer med en 100 procent langsigtet ambition om at udbygge den stærke virksomhed, vi har lært at kende siden 2017. Concens passer perfekt ind i Bansbach-familien, og vi glæder os til den videre rejse sammen med de gode medarbejdere, siger managing director, Edgar Hahn-Bansbach.

Concens har 30 ansatte i Esbjerg samt tre i Tyskland, og overtagelsen sker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2022. Parterne oplyser ikke købesummen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078