23948sdkhjf

Alfa Laval i Danmark lander ordre på halv milliard til USA’s største bryggeri

USA’s største bryggeri, Golden Brewery, der er en del af bryggerikoncernen Molson Coors Beverage Company, står overfor en gennemgribende renovering. Hele produktionsapparatet til gæring, lagring og færdiggørelse – den såkaldte cold-block-proces – skal moderniseres, hvilket indebærer indkøb og implementering af nyt og tidssvarende udstyr.

I den forbindelse har Alfa Laval vundet en kæmpe ordre på omkring 500 millioner kroner på et komplet nyt cold-block-bryggerisystem. Virksomhedens globale bryggeriafdeling, der er placeret i Søborg, er blandt de førende og største leverandører af bryggeriudstyr på internationalt plan:

- Vi er meget tilfredse med at være blevet valgt til et så stort projekt for et af USA's største og mest kendte ølmærker. Det er et kæmpestort projekt, der har til formål at modernisere bryggeriets produktion samt gøre den mere effektiv, hvilket skal gøres ved at reducere forbrug af vand og energi samt spild af produkt og ekstrakt. Vi skal levere hele den del af produktionen, der vedrører modning, gæring og filtrering, så den lever op til de højeste internationale standarder inden for eksempelvis produktivitet og bæredygtighed, forklarer John Kyle Dorton, der er vice president i Brewery Systems, Alfa Laval Copenhagen, i en pressemeddelelse.

Bryggeriet, der ligger ved foden af Rocky Mountains, er USA’s største bryggerifabrik og den andenstørste på verdensplan med en årlig ølproduktion på hele 15 millioner hektoliter, hvilket er næsten seks gange mere end eksempelvis Carlsbergs bryggeri i Fredericia.

Og med en udskiftning og opgradering af hele produktionsapparatet er der tale om et projekt i en størrelsesorden, som man langt fra ser hvert år, forklarer John Kyle Dorton.

Danske Alfa Laval-sites spiller afgørende rolle

Ifølge Alexander Stogniy, som er head of global sales i Brewery Systems hos Alfa Laval, er det en yderst kompleks opgave, fordi det nye udstyr skal integreres i det eksisterende, og fordi den tilgængelige fysiske plads ved bryggeriet er begrænset:

- Typisk moderniserer man løbende og dermed over en lang årrække, men her kommer hele moderniseringen til at finde sted inden for ganske få år. På den tid skal en stor del af de eksisterende forældede installationer pilles ned, og derefter bygges en ny produktion op, alt imens der stadig skal produceres store mængder øl for at holde gang i forretningen. Det gør projektet helt unik, fortæller han.

Alexander Stogniy forventer, at Alfa Laval i perioder vil have helt op til 20 ingeniører udstationeret i Colorado, mens opgaven kommer til at skabe aktivitet hos både Alfa Laval Kolding og Alfa Laval Copenhagen:

- Langt størstedelen af opgaven ligger hos vores danske sites. Dels hos Alfa Laval Copenhagen, der er vores globale center for vores Food & Water Division, hvor Brewery Systems hører under, og hvor hele knowhow og ingeniørdelen er forankret. Og dels hos Alfa Laval Kolding, der er førende inden for udstyr til væskehåndtering som ventiler og pumper, siger Alexander Stogniy.

De første dele skal leveres i løbet af 2022, mens det nye system ventes at være fuldt implementeret i slutningen af 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219