23948sdkhjf

Krav mod entreprenørs konkursbo er nu på over en milliard kroner

De registrerede krav er vokset støt de seneste måneder mod konkursboet efter jordentreprenøræren Barslund A/S, som gik konkurs sidste år.

Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Mens beløbet i december havde rundet en halv mia. kr., mener rækken af kreditorer nu samlet at have 1.106,6 mio. kr. i klemme efter Barslunds konkurs, viser den seneste opgørelse fra boet, udsendt i en cirkulæreskrivelse i slutningen af marts.

I køen står leverandører, finansielle samarbejdspartnere, bygherrer, tidligere medarbejdere med flere. Men med aktiver i boet, der lige knap når 9 mio. kr., er det formentlig kun få af dem, der får penge at se.

- Som følge af, at der er utrolig mange aktiver, som er pantsat, så er vores forventninger til en eventuel dividende (procentdelen en kreditor kan få udbetalt af sit krav, red.) begrænset, siger advokat ved 

Kromann Reumert Christian Jul Madsen, som er den ene af boets to kuratorer, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

- Kommer der en dividende bliver det formentlig alene til lønmodtagerne, altså paragraf 95-krav, siger han.

Medarbejderne har krav for 6,6 mio. kr. og står ifølge konkursloven som nogle af de første i køen til dækning.

Længere tilbage i køen er kreditorer med såkaldt simple krav, også kaldet paragraf 97-krav. De har rundet 1.098,1 mio. kr, og her er der ikke ”nogen høj grad af sandsynlighed for dividende,” siger Christian Jul Madsen.

Enkelte er bygherrer, hvor nogle af dem har ret store erstatningskrav. Eksempelvis et betydeligt krav fra svenske Trafikverket vedrørende E4-projektet, fortæller Christian Jul Madsen.

E4 er det svenske motorvejsprojekt, der blev en så stor underskudsforretning for Barslund, at det ifølge konkursboet og Barslunds tidligere direktør blev et afgørende dødsstød for firmaet. Efter konkursen sidste år stod arbejdet på E4 stille i flere måneder, indtil Trafikverket fandt en ny entreprenør, svenske Svevia, i begyndelsen af marts til den sidste tredjedel af arbejdet.

Kravet fra Trafikverket er på et trecifret millionbeløb, fortæller kurator.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.279